A Harry Potter egyik jól ismert színésze szívesen eljátszaná Dumbledore-t a készülő HBO-s sorozatban

A Harry Potter egyik jól ismert színésze szívesen eljátszaná Dumbledore-t a készülő HBO-s sorozatban

Az HBO nemrégiben casting felhívást tett közzé Harry, Ron és Hermione szerepére a készülő Harry Potter-sorozathoz, de vajon kik bújnak majd a jól ismert felnőtt karakterek bőrébe?

Mi is írtunk róla, itt az Esport1-en, hogy már keresik az új Harryt, Ront és Hermionét, és olyan színészeket várnak a szerepekre, akik 2025 áprilisában lesznek 9-11 évesek, és az Egyesült Királyságban vagy Írországban élnek. Az HBO az apróbetűs részben azt is megjegyezte, hogy bőrszíntől, nemi identitástól, fogyatékosságtól, stb. független várják a jelentkezőket.

A felnőtt szereplők szereposztásáról egyelőre nincs hír, de a mozifilmsorozathoz a Warner anno a brit A-listás színészek legjavát kérte fel, úgy mint Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Julie Walters és Gary Oldman. Utóbbi színészt a nemrég lezajlott Emmy-díjátadón kapták mikrofonvégre, ahol az IndieWiretől azt a kérdést kapta, hogy szívesen visszatérne-e Harry keresztapja, Sirius Black szerepében.

Szerettem Siriust. Nem kapott elég szerepet. Felbukkant és már meg is halt” – mondta a színész.

Oldman azt is hozzátette, hogy senki nem kereste meg a szereppel kapcsolatban, de fogadni merne, hogy teljesen új szereplőgárdában gondolkodnak az alkotók. 

Talán néhány év múlva eljátszhatnám Dumbledore-t” – tette hozzá.

A Roxfort igazgatóját Richard Harris formálta meg az első két Harry Potter-filmben, majd Michael Gambon következett, aki összesen hat mozifilmben játszotta el a legendás karaktert. A Legendás állatok filmekben Jude Law alakította a varázsló fiatalkori verzióját. 

Gary Oldman egyébként az Apple TV+ Utolsó befutók című brit kémsorozata miatt kapott meghívást az idei Emmy-díjátadóra, ahol a legjobb férfi színész drámasorozat kategóriában kapott jelölést. A díjat végül A sógun színésze, Hiroyuki Sanada nyerte el. 

Kövess Minket!



Gamer szótár