Visszatér a legendás Flappy Bird, azonban érdemes vigyázni vele

Visszatér a legendás Flappy Bird, azonban érdemes vigyázni vele

Játékosok millióinak a szíve dobbant meg, de ne igyunk előre a medve bőrére.

Kevés olyan telefonos játékkal találkoztam életem során, mely képes volt úgy beszippantani, hogy szinte minden szabad pillanatom vele akartam tölteni. Ezek közül is kiemelkedett a már több mint 10 éve megjelent Flappy Bird, ami az egész korosztályomat hipnotizálta, és sokak máig tartó rémálmokat köszönhetnek neki. A játék sikere az egyszerűségében rejlett, így mindenki "könnyedén" űzhette, és mérhette össze tudását ismerőseivel. Az egész konkrétan annyiból állt, hogy egy madárral kellett az oszlopok között átnavigálnunk úgy, hogy a kattintásokkal adhattunk neki löketet, éppen ezért is volt annyira bosszantó mikor hibáztunk. A Flappy Birdöt fejlesztő Dong Nguyen végül azonban elérhetetlenné tette alkotását, hiszen a jelentések szerint tömegeknek vált komoly stresszforrássá, és rengetegen tettek kárt miatta készülékeikben – ilyet a saját szememmel is volt szerencsém látni. Most azonban mindenki meglepetésére ismételten elérhetővé válik.

A napokban röppent fel a hír, miszerint közel egy évtized után visszatér a Flappy Bird. A Gametech Holdings LLC inaktivitás miatt lefoglalta a játék védjegyét, így szabadon rendelkezhet annak minden tartalmával, és mostanra ki is derült, hogy komoly hosszútávú terveik vannak vele. Sokakat azonban jogosan megijesztett az, hogy a weboldalukat böngészve feltűnik, hogy a blokklánc technológiát segítségül hívva, vagyis kripto alapon fog működni. Mivel végtelen mennyiségű hasonló scammel találkozhattunk az elmúlt években, érdemes helyén kezelni a dolgot.

„Az eredeti Flappy Bird visszatér, és minden eddiginél magasabbra fog repülni a Solanán, ahogy a web 3.0-ba szárnyal. Építs, hozz létre, játssz és tedd meg a téted, hogy birtokolj.” – áll a weboldalon.

Egyébként egy komoly projektről van szó, és önmagában az, hogy valószínűleg "kriptós", még nem jelent semmi rosszat – a jövőben minden bizonnyal egyre több fejlesztő fogja beemelni játékába ezt a technológiát. A gond általában inkább azzal szokott lenni, hogy egyesek sokat költenek a játékon belüli fizetőeszközre, és az idővel könnyedén teljesen elértéktelenedhet. Ennek tudatában érdemes belevágni a hasonló kalandokba, de biztos vagyok benne, hogy anyagi befektetés nélkül is élvezhető lesz, maximum így nem élhetünk bizonyos előnyökkel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár