Így maszkírozták felismerhetetlenné Colin Farrellt a Pingvin sorozathoz – Videó

Így maszkírozták felismerhetetlenné Colin Farrellt a Pingvin sorozathoz – Videó

Colin Farrellnek mintegy három órát kellett a sminkszobában csücsülnie, hogy a szakemberek Pingvint faragjanak belőle. 

Batman egyik legrégebbi főellensége, Pingvin nos, nem épp az a sármos figura, így rendesen fel volt adva a lecke a sminkeseknek, hogy az egyébként jóképű ír színészt Gotham City maffiózójává varázsolják. Az átalakítás ráadásul nem csak a maszkmesterek, de a színész számára is meglehetősen megterhelő feladat volt, többek közt az öltöny miatt is, amit a forgatás során viselnie kellett. A ruha ugyanis nagyon kényelmetlen és meleg volt, különösen a jelenetekhez használt fények miatt, így a színész amikor csak tehette átrohant a klimatizált részre, hogykicsit lehűtse magát. De maga a sorozat és a karakter erőszakossága is megviselte Farrellt, elmondása szerint a szünetekben Pixar-filmeket - például Némo nyomábant - nézett, hogy kirántsa magát abból a hangulatból, ami a forgatás során rátelepedett. Na, de vissza a sminkszobába!

A színésznek tehát három órájába tellett, hogy a szakemberek Oswald Cobblepotot faragjanak belőle, akit erős homlokkal és csőrszerű orral ábrázoltak már a 2022-es Batman mozifilmben is - ugyebár ebben is Farrell alakította a karaktert. Szerencsére a smink eltávolítása már lényegesen kevesebb időt, 45 percet vett igénybe, ami egy hosszú forgatási nap után valóságos megváltás lehetett a főszereplő számára. Farrell azonban tudja, hogy mindez a színészi munka velejárója, és bár elmondása szerint alig várta, hogy "túlessenek" a sorozaton, annyival rendezte el magában a dolgot, hogy a sminkszobában töltött órák a forgatás velejárói, és egyébként is nagy kiváltság számára, hogy Burgess Meredith és Danny DeVito nyomdokaiba léphet.

A színész látványos átalakulását az alábbi time-lapse videóban követhetjük nyomon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Max (@streamonmax) által megosztott bejegyzés

Ami pedig magát a sorozatot illeti, a Max streamingfelületén szeptember 19-én (magyar idő szerint 20-án hajnalban) startol el az egy évadosra tervezett széria, amelyből megtudjuk végre, hogyan lett a feltörekvő bűnözőből, Oswald Cobblepotból a gothami alvilág legbefolyásosabb embere. 

Borítókép forrása: Max 

Kövess Minket!



Gamer szótár