Ójaj! Egyáltalán nem biztos, hogy 2026-ban tér vissza a képernyőkre Harry Potter

Ójaj! Egyáltalán nem biztos, hogy 2026-ban tér vissza a képernyőkre Harry Potter

Eddig az a hír járta a készülő Harry Potter-sorozat kapcsán, hogy 2026-ban fut majd be a Max kínálatába, ám mint kiderült, ez még messze nincs kőbe vésve. 

Hét évadosra tervezett sorozat készül J. K. Rowling világhírű regénysorozatából, a Harry Potterből, amit korábban egy nyolcrészes nagy sikerű mozifilmsorozatban álmodott mozgóképre a Warner. Már javában zajlanak az előkészületi munkálatok, és ahogy arról mi is beszámoltunk, az HBO már egy casting felhívást is közzétett, amelyben a főszereplő trió, Harry, Ron és Hermione szerepére várják a lelkes jelentkezőket.

Ami a megjelenést illeti, egyelőre messze vagyunk attól, hogy pontos premierdátumról lehessen beszélni, ugyanakkor a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav februárban még azt mondta, hogy várhatóan 2026-tól lesz látható a sorozat a Max streamingfelületén. Ennek tudatában - tulajdonképpen okkal - sok rajongó számolt a 2026-os premierrel, Casey Bloys, az HBO és a Max Content fejese azonban olyat mondott nemrégiben, amivel lehűtötte némiképp a kedélyeket. 

A Deadline-nak nyilatkozva Bloys először is megerősítette, hogy már nagyban keresik az új Harryt, Ront és Hermionét, valamint az írók és a rendező Mark Mylod is nekilátott a munkálatoknak, azt azonban nem volt hajlandó megerősíteni az HBO nagyfőnöke, hogy pontosan mikor is kezdődik majd a gyártás. Ami viszont a nézők számára igazán fontos információ lehet, hogy Bloys szerint csak 2026 vége felé, 2027 elejére érdemes várni a Harry Potter-sorozatot.

"Az írók még csak most kezdik a munkát, így túl korai lenne premierről beszélni" - tette hozzá.

A 2026-os indulás tehát messze nem kőbe vésett, könnyen előfordulhat ugyanis, hogy csak 2027-ben térhetünk majd a Roxfort varázslóiskola falai közé. A tervek szerint egyébként minden egyes évad egy-egy könyvet dolgoz majd fel, a sorozat showrunnere pedig az Utódlás írója, Francesca Gardiner lesz, Mark Mylod pedig – aki executive producerként is tevékenykedik – a rendezői székbe is beül majd, néhány epizód erejéig legalábbis biztosan. Emellett a regények írója, J. K. Rowling is ott bábáskodik a készülő sorozat felett, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy visszahívnak-e majd szereplőket a korábbi Harry Potter-filmekből.

Borítókép forrása: Warner Bros./Newsmakers 

Kövess Minket!



Gamer szótár