Előzménysorozatot kap a 300, de ki nem találnád kinek köszönhetően

Előzménysorozatot kap a 300, de ki nem találnád kinek köszönhetően

Tíz év után bővülhet a 300 univerzuma egy érdekes koncepcióval.

2006 egyik üde színfoltja volt a Gerard Butler és Lena Headey nevével fémjelzett 300 című film, amely nem csak egy remek szórakozást kínált, de megannyi mémet is szült az elmúlt majdnem két évtized alatt. Azt hiszem nagyon senkinek sem kell bemutatni azt a jelenetet, amikor Butler Leonídasz királyként lerúgja a verembe a Peter Mensah által alakított, Xerxész követet egy 'This is SPARTAAA' felkiáltás közepette. Ez talán az egyik legikonikusabb momentuma az elmúlt évtizedek filmtörténetének, és úgy tűnik nem hagyják a feledés homályába merülni.

Zack Snyder ugyanis egy előzménysorozattal szeretné bővíteni a 300 univerzumát. Nem csak a projekt producere lesz, hanem jó néhány résznek a rendezője is. Most azt is megosztotta Snyder, ezáltal hivatalosan is elismerte a produkció létezését, hogy milyen érzés újra együtt dolgoznia a Warner Bros. Discoveryvel, és milyen érzés volt visszatérni a filmhez.

„Épp most készülünk belevetni magunkat és nekilátni a munkának. Szuper jó móka, imádom ezt a világot. Már az előzetes egyeztetések alkalmával is sokat beszélgettünk arról, hogy 'Mi lenne, ha ez vagy az történne'. Furcsa mód hasonlít némileg Az istenek alkonyához.”

Ami nem véletlen, hiszen a 2024-es anime sorozathoz is elég sok köze van Snydernek. Ráadásul az eredeti filmje Frank Miller és Lynn Varley azonos című képregénye alapján készült, és a 65 millió dolláros költségvetésből készült alkotás végül 450 millió dollárt hozott össze, és később egy folytatást is kapott 300: A birodalom hajnala (300: Rise of an Empire) címmel. Az új tévésorozat a hírek szerint ezeknek az előzményeként szolgál majd, és feltehetően a Leonidasz király által vezetett spártaiakat állítja a középpontba, mielőtt háborúba indultak volna Xerxész ellen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár