Ezért nehéz a gyerekszínészekkel dolgozni a Harry Potter rendezője szerint

Ezért nehéz a gyerekszínészekkel dolgozni a Harry Potter rendezője szerint

Chris Columbus szerint a gyerekszínészekkel együtt szülőket is választanak. 

Mi is beszámoltunk róla, hogy az HBO casting felhívást tett közzé, amelyben az új Harryt, Ront és Hermionét keresik a készülő Harry Potter-sorozathoz. A casting résztvevői minden bizonnyal millió egy szempontot mérlegelnek, amikor egyik vagy másik színész mellett leteszik a voksot, Chris Colombus pedig egy igen érdekes részletre világított rá nemrégiben, ami szintén nagyon fontos lehet a szereplőválogatáson. 

Az első kettő Harry Potter-film (Bölcsek  köve, Titkok kamrája) és a Reszkessetek, betörők! direktora elárulta, hogy a Macaulay Culkinnal történtek kihatotttak a Harry Potter szerepválogatására is. A rendező elmondása szerint a Reszkessetek, betörők! esetében kevésbé fordítottak figyelmet a főszereplő családi hátterére, ráadásul arra sem számítottak, hogy ilyen hirtelen és ekkora sztárrá válik majd Culkin a film következtében.  

Munkáscsaládból származom, és láttam már pár olyan esetet, amikor szintén munkáscsaládból származó gyerekeket bedobtak a mélyvízbe, és a gyerek lett a család eltartója” – mondta Chris Colombus Demi Lovatónak, akivel a Hulu Child Star című dokumentumfilmje kapcsán ült le beszélni.

A rendező elmondta, hogy a Harry Potter esetében pontosan tisztában voltak azzal, hogy a szereplőkre micsoda hírnév vár majd, és pont ezért rendkívüli felelőséget érzett a tekintetben, hogy mind a színészekkel, mind a szüleikkel tisztázza, hogy „mibe keverednek”.

Ez lesz az örökséged, és meg kell tanulnod együtt élni vele" – mondta nekik Columbus.

A rendező elmondása szerint nem tudott arról, hogy a Reszkessetek, betörők! gyerekszínésze, Macaulay Culkin zűrös családi háttérrel küzd, és az apja fizikálisan és lelkileg is rendszeresen bántalmazta őt. Colombus azt mondta, hogy tanult az esetből, és a Harry Potterre már olyan színészeket választottak ki, akik stabil családi háttérből jöttek. 

 „Hirtelen rájöttem, hogy a szülőknek nagy szerepet kell vállalniuk ebben. Ugyanolyan fontos volt a szülők szereposztása, mint a gyerekeké” – tette hozzá.

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár