Előzetesen a brutálisan hosszabbra vágott Napóleon rendezői változata

Előzetesen a brutálisan hosszabbra vágott Napóleon rendezői változata

Jóval hosszabb lett ez a kiadás, de azt egyelőre nem tudni megéri-e ezt is megnézni, mert az alapmű nem lett valami nagy durranás.

2023 egyik ellentmondásos filmje volt a Ridley Scott által rendezett Napóleon, amelyben nem más játszott a cím és főszereplőt, mint Joaquin Phoenix. A varázslatos fényképezés még lenyűgözőbb csatajeleneteket hozott, de nagyjából ennyiben ki is merült az alkotás, mert az ezeket megszakító snittek igazából összecsapott fércmunkának érződtek, és egy infantilis kis bohócot ábrázoltak a hódító személyében.

Már akkor elterjedt a hír, hogy nem kell aggódni, a moziba küldött változaton túl lesz majd egy rendezői változat is, ami kibővíti a játékidőt új jelenetekkel. Úgy tűnik ez nem csak egy kitalált pletyka volt, mert az AppleTV+-on tényleg befutott ez a verzió, és az új vágásnak köszönhetően a Director's Cut további 48 percnyi, korábban nem publikált felvételt tartalmaz, így ennek köszönhetően már jóval több, mint 3 órás műről beszélhetünk. A novemberben mozikba került változat 'csak' 157 perces volt.

Scott egy pimasz videóval jelentette be az új Napóleon-vágást:

„Helló, internet népe!” - mondja a rendező, mielőtt megkérdőjelezi a forgatókönyvet. „Helló, internet népe”? Tényleg?” A rendező ezután kifejezi lelkesedését a filmmel kapcsolatban. „Nagy örömmel jelentem be, hogy a Napóleon: The Director's Cut már elérhető – kizárólag – az Apple TV+-on, az újonnan hozzáadott jelenetekkel együtt, amelyek kibővítik ez az epikus produkciót. Nézd meg most!

Kibaszottul nagyszerű, ez nekem jó.”

Egyébként ebben a történetben az a hihetetlen, hogy még a rendezői változat is rövidebb, mint Scott eredeti terve az alternatív változattal kapcsolatban. A film októberi mozibemutatójának promóciója során megosztotta a Total Filmnek, hogy vagy egy saját 250 perces, azaz 4 óra 10 perces variánsa is.

Ezeket olvastad már?

A Napóleont, megosztottsága ellenére, végül három Oscar-díjra jelölték: A legjobb jelmeztervezés, a legjobb díszlettervezés és a legjobb vizuális effektek kategóriájában.

Kövess Minket!



Gamer szótár