Futótűzként terjed a pletyka arról, hogy ki lesz a Batman 2 főgonosza

Futótűzként terjed a pletyka arról, hogy ki lesz a Batman 2 főgonosza

Gotham City jégbe fagyott tudósa lehet a sötét lovag következő nagy ellenfele? 

Matt Reeves 2022-ben mutatta be az új Batman-filmet, amelyben Robert Pattinson alakította a Denevérembert, mellette pedig számos jól ismert segítő és ellenfél is felbukkant: többek közt Macskanő, Pingvin, Rébusz, sőt egy kis időre még Joker is feltűnt a színen. A folytatásról egyelőre nem sok minden derült ki, így azt sem tudni, hogy ki lesz majd a történet fő antagonistája. Találgatások persze már vannak.

A dolog onnan indult ki, hogy Matt Reeves a Collidernek elárulta, hogy a Batman 2 télen játszódik majd. Ez abból a szempontból is logikusnak tűnik, hogy az első film története novemberben ért véget, a mai napon elrajtolt Pingvin sorozat (amely Oz Cobb alvilági ténykedéseit követi nyomon) néhány hét eseményeit öleli fel, és végül eljutunk a Batman 2-höz, amelyről már korábban kiderült, hogy közvetlenül a Pingvin eseményei után veszi majd fel a fonalat – vagyis a sorozat egyfajta hídként szolgál majd a két Batman-film között. Reeves továbbá azt is elmondta, hogy nem karácsonykor vagy szilveszterkor játszódik majd a történet, vagyis annyit tudunk biztosan, hogy téli hangulattal kell számolni. Ennek hallatán persze egyből beindultak a találgatások, a rajongók pedig szinte egyszerre kiáltottak fel: Mr. Fagy!

Mr. Fagy (Mr. Freeze), valódi nevén Dr. Victor Fries egy rendkívül tehetséges tudós, aki hibernálja halálosan beteg feleségét, Norát, hogy legyen ideje kifejleszteni a gyógymódot, amivel meggyógyíthatja szerelmét. Amikor azonban a cég berendezéseivel kísérletezik, gonosz főnöke megorrol rá, és megzsarolja, hogy leállítja Nora hibernálási folyamatát. Egy alkalommal a doktor és a gátlástalan cégvezér között dulakodássá fajulnak a dolgok, Fries pedig vegyszerek közé zuhan, aminek következtében a teste úgy mutálódik, hogy már csak speciális öltözetben, roppant hidegben képes élni az életét. 

Forrás: DC Comics 

Fontos megjegyezni, hogy mindez egyelőre csupán pletyka, semmi hivatalos információ nem utal arra, hogy valóban Mr. Fagy lesz majd a sötét lovag nagy ellenfele a folytatásban. Tény viszont, hogy Patrick Schwarzenegger, Arnold Schwarzenegger fia egy igen célzatos hangvételű posztot tett közzé nemrégiben a közösségi médiában. „Jön a jégember” – írta Patrick ahhoz a hírhez, amelyben arról számoltak be, hogy a Batman 2 télen játszódik majd. 

Mindez pedig azért is hírértékű, mert az 1997-es Batman és Robinban Arnold Schwarzenegger formálta meg a karaktert, így okkal adódik a kérdés, hogy mit tud a fia, amit mi nem. 

Ezt a teóriát erősíti továbbá Matt Reeves 2022-ben tett nyilatkozata is: Egész egyszerűen vonz a dolgok földhözragadt változata. Szóval igazán érdekes kihívást jelentene számomra, hogy megpróbáljam kitalálni, miként hozzam be a világba például Mr. Fagyot, akinek fantasztikus története van, nem igaz? Úgy vélem, hogy neki is van egy földhözragadt sztorija, amely nagyon erős és nagy potenciált rejt magában. 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár