Matt Reeves elárulta, ajánlott-e megnézni a Batman filmet a Pingvin sorozat előtt

Matt Reeves elárulta, ajánlott-e megnézni a Batman filmet a Pingvin sorozat előtt

Okkal adódik a kérdés, hogy vajon látnunk kell-e a 2022-es Batman mozifilmet ahhoz, hogy értsük a Pingvin széria történéseit. Matt Reeves most megmondta a tutit.

A Batman-rajongóknak mostanság nem igazán lehet okuk panaszra: augusztus elején debütált a Prime Videón az animációs Caped Crusader sorozat, október elején befut a Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült Joker 2, továbbá itt van nekünk a Pingvin miniszéria is, amelyhez már csak kettőt kell aludni, hogy elrajtoljon a Max streamingfelületén.

A Colin Farrell és Cristin Milioti főszereplésével érkező sorozat a 2022-es Batman spin-offja, és azt mutatja be, hogyan ért fel Oswald Cobblepot az alvilági ranglétra legtetejére. Az első kritikák szinte egytől egyig szétdicsérték Lauren LeFranc sorozatát, külön kiemelve benne Colin Farrell fantasztikus alakítását, akit ezúttal is felismerhetetlenre sminkeltek a maszkmesterek.

Mivel a roppant erőszakosnak ígért gengszterszéria szinte közvetlenül a Batman mozifilm eseményei után játszódik, adódik a kérdés, hogy a Matt Reeves-féle film ismerete vajon szükséges-e ahhoz, hogy értsük, mi történik a Pingvinben. Bár a Robert Pattinson főszereplésével film ismét nézhető a Maxon, Matt Reeves szerint nincs ok az aggodalomra, a Pingvin sztorija önmagában is tökéletesen megállja majd a helyét.

Az a helyzet, hogy abban a tekintetben, hogy egy nagyszabású krimiről beszélünk, a Pingvin olyasvalami, ami elmélyíti a dolgokat. De az igazság az, hogy mindenkinek meg kell tudnia állnia a saját lábán. A Batman is megtud és a Pingvin sorozat is megtud” – mondta a 2022-es mozifilm rendezője.

Bár mindez azt sugallja, hogy a sorozat röviden felidézheti majd a Batman végének történéseit, különös tekintettel a maffiavezér, Carmine Falcone meggyilkolására és az annak nyomán kialakuló hatalmi harcra, de alapvetően azoknak sem kell kétségbeesni, akiket érdekel a Pingvin, viszont nem látták a mozifilmet, és már idejük sem lesz bepótolni a sorozat érkezéséig. 

Reeves azt is megerősítette, hogy Colin Farrell a Batman 2-ben is magára ölti majd a szuperintelligens gengsztervezér szerepét, ami egyébként nem volt túlzottan jó móka a színész számára: a forgatások előtt Farrellnek mintegy három órát kellett a sminkszobában csücsülnie, hogy a szakemberek Oswald Cobblepotot faragjanak belőle.

Kövess Minket!



Gamer szótár