Visszatér a világ legidegesítőbb madaras játéka, de egy scamnek tűnik az egész

Visszatér a világ legidegesítőbb madaras játéka, de egy scamnek tűnik az egész

A nagy bejelentést sok dislike követte, és már most azt tanácsolja a közösség, hogy nem érdemes foglalkozni ezzel a játékkal.

Az egyik legemlékezetesebb történetet egy kicsi, de annál idegesítőbb játék szolgáltatta az elmúlt évtizedből. Aztán amekkora csinnadratta közepette berobbant, és mire milliók nyüstölték – meg szentségeltek miatta – a telefonjukon, olyan gyorsan el is tűnt. A Flappy Bird készítője, Dong Nguyen ugyanis egy szép napon bejelentette, hogy törli a játékot mindenhonnan. Ez éppen akkor történt meg, amikor rengetegen játszottak vele és milliós bevételt hozott neki a program.

Ezeket olvastad már?

Most viszont, 2017 óta először, Nguyen visszatért az X-re (korábbi nevén Twitter), de csak egyetlen céllal. A Flappy Bird feltámad, terjed futótűzként a neten, azonban az eredeti játék alkotója pusztán csak szeretné megcáfolni, hogy nem az általa életre keltett szoftverről van szó. A rajongótábor éppen ezért utánajárt a dolognak, és gyorsan kiderült a turpisság, bizony az új verziónak köze van a kriptovalutákhoz is, ezért Nguyen gyorsan tisztázni szerette volna a dolgot, mert neki semmi köze hozzá, de még csak nem is segített be a projektbe. Elvileg a Flappy Bird-öt azért kaparinthatta meg egy másik cég, mert a jelek szerint lejárt a védjegye, és kaptak az alkalmon, majd felvásárolták a szoftvert. Nguyen ugyanis soha nem vette a fáradtságot, hogy megújítsa.

Hogy pontosan miről is szól a Flappy Bird úgymond 2.0-ás változata, az egyelőre nem világos, de egy előzetesből már kiderült, hogy kapunk különböző madár skineket, és a loot boxokat is. A legrosszabb az egészben, hogy elvileg valamiféle kriptodeviza játék igazából, amit ráhúztak a Flappy Bird brandre.

Hamarosan tehát ismét nekivághatnak majd a játékosok az új pályáknak, de nem biztos, hogy érdemes, mert ez inkább kapcsolódik valamilyen formában a kripto világhoz, mintsem pusztán a "szórakozást" szolgálná. Sokan már most úgy vannak vele, hogy bár az eredeti program idegőrlő volt, lehetett szeretni, az új kiadásnak viszont még a közelébe sem mennek.

Kövess Minket!