Margot Robbie-val és Jacob Elordival jön az Üvöltő szelek adaptációja, nem akárki a rendező

Margot Robbie-val és Jacob Elordival jön az Üvöltő szelek adaptációja, nem akárki a rendező

A Margot Robbie és Jacob Elordi főszereplésével érkező Üvöltő szelek mögött a nagy botrányt kavart Saltburn című film rendezője áll. 

Emily Brontë neve alatt nem sok regény jelent meg, egészen pontosan csak egy, ám ezzel az eggyel is sikerült örökre beírnia magát az irodalomtörténetbe. Az angol írónő a harmincat sem töltötte be, amikor megírta az Üvöltő szeleket, amely 1847-ben jelent meg először, és amely a mai napig a világ egyik legismertebb szerelmi regénye, melynek középpontjában a két főszereplő, Heathcliff és Cathrine Earnshaw furcsa, szerelemmel és gyűlölettel teli kapcsolata áll.

Emily Brontë regényéből számtalan jobb-roszabb filmes, televíziós és színházi adaptáció készült az eltelt évek, évtizedek alatt, most viszont egy olyan rendező talált rá a projektre, aki szinte biztosan nem egy klasszikus feldolgozáson töri a fejét. A rendezői székben ugyanis Emerald Fennell foglal helyet, aki amellett, hogy az öt Oscar-díjra jelölt Ígéretes fiatal nőt is dirigálta (amit ezúton is ajánlunk mindenki figyelmébe), a tavalyi év egyik legnagyobb botrányfilmjét, a Saltburnt is leszállította az Amazon számára, amit sokan imádtak, sokan utáltak, de egy biztos: aki látta, annak volt valamilyen véleménye róla. 

És ez még nem minden: amellett ugyanis, hogy napjaink egyik legizgalmasabb női rendezője adja a nevét a projekthez, most arra is fény derült, hogy kik játsszák majd a főszerepet. Nos, Hollywood egyik legfelkapottabb és legszebb színésznője, Margot Robbie bújhat Catherine Earnshaw bőrébe, Heathcliffet pedig az Eufóriából megismert, de az említett Saltburnben is szereplő Jacob Elordi fogja alakítani. A film mögött Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap áll, ami többek közt a Saltburnt is készítette, a produkció gyártási munkálatai pedig 2025-ben veszik majd kezdetét az Egyesült Királyságban. 

Sokkal többről egyelőre nem tudni, ahogy arról sincs konkrét információ, hogy milyen formában adaptálják majd a Brontë-nővér világhírű regényét, de ahogy fentebb is írtuk, Fennell eddigi munkáiból kiindulva minden bizonnyal nem egy unalmas feldolgozásnak nézhetünk majd elébe. A rendezőnő egyébként még júliusban leplezte le a projektet az alábbi posztban, amelyben Brontë világhírű regényének egyik ismert sora is felbukkan, ami magyarul így hangzik: „Légy mindig velem mindegy, milyen alakban… tégy őrültté!

Kövess Minket!



Gamer szótár