Íme az ok, ami miatt senki nem hívja  Pingvint Pingvinnek az HBO-s sorozatban

Íme az ok, ami miatt senki nem hívja Pingvint Pingvinnek az HBO-s sorozatban

Neked is feltűnt, hogy Oz Cobbot nem szólítják a becenevén?

Múlt hét pénteken elrajtolt a 2022-es Batman spin-off sorozata, a Pingvin, amelyben Colin Farrell ismét magára öltötte a gothami gazfickó szerepét. A karaktert Oz, Oswald és egyéb, nyomdafestéket nem tűrő nevekkel illetik az első epizódban (úgy mint "little bitch" vagy "weak little pussy boy"), ám a maffiózó jól ismert csúfneve, a Pingvin egyszer sem hangzik el, és ez nem csupán a véletlennek tudható be. A széria alkotója, Lauren LeFranc a Deadline-nak árulta el, hogy hanyagolni fogják a Pingvin megnevezést az HBO-s sorozatban, ami a Matt Reeves-féle Batman eseményeit követően veszi fel a fonalat.

Tudtam, hogy Oz nem értékelné ezt a nevet, ami eléggé becsmérlő rá nézve. A suttyó gengszterek gyakran adnak ilyen beceneveket az embernek, és Pingvin is így kapta a nevét. De ez nem egy olyan elnevezés, amelyet ő a magáénak érezne” – mondta a showrunner.

Valójában LeFranc igyekezett elkerülni szinte minden olyan vonást, ami Pingvint Pingvinné tette a képregényekben és az abból készült adaptációkban. A karakter előtti tisztelet jeléül ugyan a pilot egyik jelenetében esernyővel a kezében is láthatjuk a címszereplőt, de az olyan ikonikus kellékek, mint például a cilinder vagy a fekete cigerettatartó nem jelennek meg – legalábbis egyelőre.

Gondoskodni akartam arról, hogy azokat is megszólítsuk, akik nem látták a filmet, vagy úgy gondolják, hogy nem nekik való, vagy nem feltétlenül érdeklik a képregények. Egyébként sem tekintem a sorozatot képregényadaptációnak. Inkább krimiként gondolok rá… mindenekelőtt pedig karaktervezérelt drámaként.

A Pingvin sorozat Batman egyik legrégebbi ellenfelének alvilági ténykedéseit követi nyomon, miután a maffiavezér Carmine Falcone halálával megüresedett" a hely Gotham City alvilági trónján. A második epizód - amely az Inside man címet viseli - szeptember 30-án fut be a Max hazai kínálatába.

Borítókép forrása: Max 

Kövess Minket!



Gamer szótár