88 évesen hátat fordít a videójátékoknak mindenki kedvenc Skyrim nagyija

88 évesen hátat fordít a videójátékoknak mindenki kedvenc Skyrim nagyija

Az egyik első igazán felkapott nyugdíjaskorú gaming tartalomgyártó új hobbi után néz.

Shirley Curry, ismertebb nevén a Skyrim nagyi, 9 éve robbant be a köztudatba a gameplay videóival. Most azonban váratlanul úgy döntött a 88 éves nagymama, hogy ideje letenni a kardot és felhagyni a rendszeres YouTube-ozással. Az 1,3 millió feliratkozóval rendelkező nő egy vlogban mesélte el a rajongóinak, hogy miért vonul vissza a gaming videók gyártásától:

„Szórakozásból csináltam és már nem szórakoztat többé. Belefáradtam. Meguntam. Halálra unom magam tőle. Szóval most döntöttem, végleg. Nem fogok több videójátékos videót gyártani vagy feltölteni.”

Curry annak idején a Skyrim videóival vált ismertté, ő volt az egyik első igazán felkapott nyugdíjaskorú gaming tartalomgyártó a platformon, és bizonyára sokakat inspirált ezzel. Az évek alatt a Bethesda Game Studios klasszikusa mellett egy rakás újabb megjelenésbe belekóstolt, és összesen több mint 2 300 videót töltött fel a YouTube-ra ezekről, a munkabírására tehát aligha lehetett panasz.

Mivel az élete jelentős részét kitették ezek a játékok az elmúlt 9 évben, sokakban megfogalmazódhat a kérdés, hogy mihez kezd majd a szabadidejével ezentúl. A visszavonulásáról szóló vlogban szerencsére ezt is megosztotta a rajongókkal: elsősorban olvasni fog, de az is lehet, hogy ír egy könyvet. Remek kérdés, hogy a The Elder Scrolls 6 képes lehet-e visszacsábítani Curryt a videójátékok világába, ha egyszer megjelenik. Erre sajnos most nem válaszolt, viszont addig sem fog teljesen eltűnni a nyilvánosság elől a Skyrim nagyi, mert az ígérte, hogy az új hobbijairól vlogolni fog a jövőben.

A teljes angol nyelvű vlogot az érdeklődők itt találják:

Borítókép: Bethesda Game Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár