Saját videójátékot generálnál a mesterséges intelligenciával? Az EA szerint valószínűleg ez a jövő

Saját videójátékot generálnál a mesterséges intelligenciával? Az EA szerint valószínűleg ez a jövő

A mesterséges intelligencia a videójátékok világába is végérvényesen betörni látszik. 

Egyelőre a fejlesztőket is megosztja a mesterséges intelligencia, az azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy az algoritmusokra nem csak a filmes szakmának kell felkészülnie, de a videójáték-piacnak is. Bár egyelőre még nem tart ott a technológia, hogy valóban élvezhető, igazán minőségi és eredeti játékokat tudjon kiadni a kezei közül, az irány ugyanakkor már most meglehetősen egyértelműnek látszik.

Az Electronic Arts-nál (EA) például nem is titkoltan az MI-ben látják a jövőt, az Investor Day 2024 nevű befektetői eseményen a játékkiadó vezérigazgatója, Andrew Wilson például az „üzletáguk magjánaknevezte a szóban forgó technológiát. Mindez pedig egyértelműen mutatja, hogy az EA nem csak szimplán nem zárkózik el az algoritmusoktól, de egészen komolyan gondolkodik is benne.

Erre utal egy, az eseményen bemutatott videó is, amely az Imagination to Creation, magyarra fordítva a Képzelettől a Teremtésig címet viseli. És hogy mit láthatunk ebben? Nos, az EA stratégiai igazgatója, Mihir Vaidya által prezentált felvétel két játékost mutat be, akik úgy döntenek, hogy megalkotnak egy videójátékot a saját elképzeléseik alapján, igen, a mesterséges intelligencia segítségével. A videóban azt láthatjuk, hogy a játékosok egyszerű instrukciók megadásával, bármiféle specifikus tudás vagy kódolás nélkül készítenek el egy játékot két fegyveres karakterrel a középpontban. De mutatjuk inkább az ominózus videót.

Érdemes kitérni arra is, hogy EA az X-en (leánykori nevén Twitteren) osztotta meg a videót, amelyek alatt csak úgy záporoztak a kommentek, és ezek alapján megállapítható, hogy a játékosok finoman szólva sincsenek elragadtatva az ötlettől - a többség bosszúságát és bizalmatlanságát fejezte ki a koncepcióval szemben. 

Borítókép forrása: Flame_Fox_Games/Pixabay 

Kövess Minket!



Gamer szótár