VALORANT és workshop: Nők az esportról, nők az esportban

VALORANT és workshop: Nők az esportról, nők az esportban

Új szintre lépett a magyar női esport, megrendezték ugyanis az első hivatalos versenyt.

VALORANT és workshop, a DELTA 1 Esports Café két fontos eseménynek adott otthont, ahol egyszerre lehetett érdekes előadásokat és beszélgetéseket hallgatni, valamint szurkolni a legjobb magyar női valorantos versenyzőknek. Utóbbiról élő közvetítésen szurkolhattak a nézők az Esport1 jóvoltából, előbbit a helyszínen lehetett megtekinteni.

Ezeket olvastad már?

Női E-sport szakág - workshop

A kerekasztal-beszélgetés, sajtótájékoztató és az előadások minden vendégnek tartogattak új és érdekes információkat a nők helyzetéről az esportban. Legyen szó karrierről, rajongásról vagy más kapcsolódó iparágról, ezeket a témákat alaposan kivesézték a meghívott vendégek. A nap egyik legfontosabb pontja minden kétséget kizáróan az volt, amikor a HUNESZ és a K&H közösen bejelentette, hogy a magyar e-sport válogatotthoz csatlakozik Németh Eszter, aki a Global Esports Federation Assetto Corsa megmérettetésén képviseli hazáját.

Valorant 2v2 Spike Queen Challenge pwd by K&H

A legjobb négy csapat vigaszágas rendszerben csapott össze az értékes tárgynyereményekért Magyarország első női esport kupáján. A győzelmet végül az 1C2G kaparintotta meg, Nana és Bius büszkén mosolyoghatott a fődíjjal.

Az eseményről készült képek itt megtekinthetőek!

„Az e-sportban tapasztalható nemek közötti egyenlőtlenségek felszámolására törekszünk, hogy a női játékosok ugyanolyan elismerést és lehetőségeket kapjanak, mint férfi társaik. A nők jelenléte az e-sportban azonban nemcsak az egyenlőség szempontjából lényeges, hanem a sportág sokszínűségét és gazdagságát is tükrözi. Ahhoz azonban, hogy valóban inkluzív és mindenki számára elérhető legyen ez a sportág, kiemelten fontos, hogy először a női játékosok társadalmi elfogadottságát és részvételét növeljük” – emelte ki Biró Balázs, a HUNESZ főtitkára az esemény kapcsán.

Képek forrása: HUNESZ

Kövess Minket!



Gamer szótár