Ennyit kell kicsengetned, ha megosztod a jelszavad a Disney+-on

Ennyit kell kicsengetned, ha megosztod a jelszavad a Disney+-on

Vége a potyázásnak, kiderült, mennyi pénzt kér a Disney+ azért, ha megosztjuk a jelszavunkat olyannal, aki nem lakik velünk. 

Végérvényesen is vége annak az időszaknak, amikor egyetlen jelszóval a távol élő rokonoktól elkezdve a jóbarátokon át az angol tanárig, mindenki kénye-kedve szerint streamelhette a legújabb filmeket és sorozatokat. A sort még a Netflix indította el 2022 márciusában, amikor bejelentette, hogy vége a jó életnek, beszüntetik a jelszómegosztást. Az intézkedést hatalmas látszat felháborodás követte a konkurencia részéről, és azért mondjuk, hogy látszat, mert amikor kiderült, hogy a szigorítás jópár új előfizetőt hozott a Netflixnek, akkor egymás után jelentette be az HBO Max, a Prime Video, a Disney+ és társai, hogy hamarosan náluk is hasonlóra lehet majd számítani.

Azt tehát már tudni egy ideje, hogy a Mickey egeres vállalat is elhatározta, hogy egy jelszót csak az egy háztartásban élők használhatnak, most pedig az is kiderült, hogy mennyibe kerül majd, ha mégis meg szeretnék valakivel osztani a jelszavunkat. A Variety arról számolt be, hogy a Disney mostantól hivatalosan nem engedélyezi a jelszómegosztást az Egyesült Államokban, Kanadában, Costa Ricában, Guatemalában, Ázsia csendes-óceáni térségében, valamint Európában. Ami pedig a díjszabást illeti, az Egyesült Államokban a felhasználóknak Basic előfizetés esetén 6.99 dollárt, Premium előfizetés 9.99 dollárt kell kicsengetni egy extra háztartáson kívüli személy esetén, ami kicsit húzós, tekintve, hogy előbbi csomag 9.99 dollárba, utóbbi 15.99 dollárba kerül havonta. 

A magyar előfizetők szerencsére ennél lényegesen jobban jártak: ők havonta 1490 forint ellenében tudnak egy vendégfelhasználót hozzáadni a fiókukhoz. A Disney már megkezdte a felhasználók kiértesítését az ügyben, amiből az is kiderül, hogy nem lehet jelszót megosztani olyan személlyel, akinek aktív vagy lejárt Disney+ előfizetése van, továbbá a plusz egy főnek" legalább 18 évesnek kell lennie, valamint az előfizetővel megegyező országban kell élnie.  

Borítókép forrása: Disney 

Kövess Minket!



Gamer szótár