Oscar-díjra pályázik a Deadpool & Rozsomák

Oscar-díjra pályázik a Deadpool & Rozsomák

A pletykák szerint a Marvel Studios a Golden Globe-ot, sőt az Oscart is megcélozta a Deadpool & Rozsomák filmmel. 

A júlusban debütált Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine) elképesztő anyagi siker lett: a legtöbb bevételt hozó R-besorolású film lett a világon, emellett a második olyan Marvel-film címét is magáénak tudhatja, amelynek sikerült meghaladnia az egymilliárd dolláros álomhatárt a Bosszúállók: Végjáték óta. Ahhoz tehát nem fér kétség, hogy a stúdió jó lóra tett a Ryan Reynolds és Hugh Jackman főszereplésével készült filmmel, amelynek költségei nagyjából 200 millió dollárra rúgtak, ugyanakkor nagyon úgy néz ki, hogy a Marvel nem elégszik meg az anyagi sikerrel, a szakma elismerését is ki akarja vívni. 

A Variety számolt be arról, hogy a Marvel Studios nevezni akarja a Deadpool & Rozsomákot a Golden Globe-on vígjáték kategóriában, továbbá Ryan Reynolds számára is szeretnék elhozni a legjobb férfi színésznek járó Arany Glóbuszt. Mindeközben Hugh Jackmant a legjobb mellékszereplő kategóriában kívánják indítani a Golden Globe-on, a Screen Actors Guild Awards-on és a Critics Choice Awards-on, sőt kapaszkodjatok meg: az Oscaron is. A stúdió mindezek mellett öt technikai díjra is feni a fogát, köztük a vizuális effektusok okán.

Érdemes megjegyezni, hogy a képregényfilmekre nem kifejezetten jellemző, hogy tarolni szoktak a díjátadókon, így a Marvel Studiosnak viszonylag kicsi az esélye arra, hogy teljesüljön az álma, és komolyabb kategóriákban hozza el a Golden Globe-ot vagy épp az Oscart. Igaz, Angela Bassettet például jelölték az Oscaron a legjobb női mellékszereplő kategóriában a Fekete Párduc 2-ben nyújtott teljesítményéért, ám végül a díjat Jamie Lee Curtis vihette haza. 

Borítókép forrása: Marvel 

Kövess Minket!



Gamer szótár