Erőszakosabb lett volna a Ponyvaregény vége a forgatókönyv első változata szerint

Erőszakosabb lett volna a Ponyvaregény vége a forgatókönyv első változata szerint

Erről Samuel L. Jackson mesélt nemrégiben egy interjúban. 

Samuel L. Jakson karrierjében fontos szerepet játszottak Quientin Tarantino filmjei, többek közt a Django elszabadulban és az Aljas nyolcasban is szerepelt. Az összes Tarantino-produkció közül ugyanakkor talán a Ponyvaregényben alkotta a legmaradandóbbat a most 75 éves színész, ahol Julest, egy jó útra térni szándékozó bűnözőt alakított, aki a John Travolta által megformált Vincent Vegával közösen egy rejtélyes táskát akart megszerezni. Jackson filmbéli teljesítményét a szakma is nagyra értékelte, még Oscar-díjra is jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. 

A színész most a GQ-nak adott videós interjújában mondott pár érdekességet a kultikus bűnügyi film kapcsán, többek közt azt is elárulta, hogy az eredeti elképzelés szerint erőszakosabb befejezést szántak a filmnek. A Ponyvaregény végén ugyebár visszatérünk abba az étterembe, amelyet a történet elején is láthattunk. Jules és Vincent elmennek reggelizni, miután megúszták a Bonnie-ügyet, ám ugyanarra a helyre tévednek be, ahol Nyuszimuszi (Amanda Plummer) és Tökfej (Tim Roth) is fegyvert ránt. A két rabló miután kiürítteti a kasszát, a vendégektől elveszi a tárcájukat, Marcelus Wallace táskáját is követelni kezdik Jules-tól, és arra kérik, hogy nyissa ki a bőröndöt.

Samuel L. Jackson szerint a sztori eredetileg azzal folytatódott volna, hogy miután Jules kinyitja a táskát, lelövi Nyuszimuszit, majd megöli Tökfejt is. Ezt követően egy vágás következett volna, ami egyértelművé teszi, hogy Jules csak képzelte az egészet, és csak akkor történt volna meg mindez, ha korábban nem jön az a bizonyos sugallat, ami miatt nem akar többé embert ölni. 

Bár ezek szerint a forgatókönyv első változatában sem halt volna meg Nyuszimuszi és Tökfej, csupán egy vízióról volt szó, a film befejezése összhatásában mégicscsak erőszakosabb lett volna. A filmben a sztori végül úgy zárult, hogy miután Nyuszimuszi ráfogta a fegyverét Jules-ra, a vécéből kilépő Vincent is ráfogta a saját pisztolyát a nőre, a pattanásig feszült helyzetben Jules azonban mindenkit nyugalomra intett: elmondta a szokásos gyilkolás előtti monológját, ám ahelyett, hogy elsütötte volna a pisztolyát, hagyta, hogy a két rabló szabadon távozzon az étteremből. 

Borítókép forrása: Miramax

Kövess Minket!



Gamer szótár