Videón a magyar horrorjáték, amelyben a csapatmunka életmentő lesz

Videón a magyar horrorjáték, amelyben a csapatmunka életmentő lesz

Túlélheti a csapatod az éjszakát?

A horror-játékok nem kedveznek mindenkinek, hiszen a filmekhez hasonlóan olyan élményt kínálnak, amely erősen hatással lehet egyesek lelkiállapotára. A filmekkel ellentétben viszont ez a műfaj a videójátékokban még inkább az ember lelkéig hatol, hiszen itt gyakorlatilag főszereplőjévé válunk egy misztikus és félelmetes történetnek. Azonban ez akkora adag adrenalint képes adni, ami bizony egy már komolyabb rajongótábort képes volt maga köré gyűjteni. Valljuk be, van valami elképesztően frenetikus érzés felgöngyölíteni a különleges sztorikat, a sikerélmény pedig, ha elkerüljük, kijátsszuk, vagy valamilyen formában legyőzzük a gonoszt, egyszerűen szuper.

Ebben a témában is egészen nagy már a választék, viszont nem igazán van rá példa, hogy hazai fejlesztők horrorra adják a fejüket. Legutóbb például 2022-ben egy indie csapat, a DeppreSick rokkult elő ilyesmivel, Remorse: The List címmel. Most viszont egy ennél is nagyobb szabású alkotásról szeretnénk beszámolni nektek, és azt kell mondjuk, nagyszerűek az első felvételek, amik napvilágot látott egy új magyar horror videójátékból. A Cult of the Child Eater hátborzongató izgalmakat tár elénk:

Maga a játék az 1980-as évek Kelet-Európájának egy titkos, szekta által irányított árvaházában játszódik. Hogy megszökjenek az árvaházból, a játékosoknak össze kell fogniuk, ugyanis a csapatmunka (2-6 játékos játszhatja együtt), stratégia és a túlélési ösztön az egyetlen esély a sötétségben rejtőző borzalmak ellen. A játék magas újrajátszhatósági faktorral rendelkezik, ugyanis minden egyes elindított játékban a rendszerünk véletlenszerűen választja ki az adott logikai feladat láncokat a játékosok számára. Mindig máshová helyezi a pályán fellelhető tárgyakat, dokumentumokat. Sok alkalommal kell kimenekülniük a játékosoknak, mire össze tudják gyűjteni az eszközöket és a tudást, hogy a végső ütközetben le tudják győzni a szektát és magát a “Child Eater”-t.

Az új címért a Uncle George Games felel, és elmondásuk alapján óriási büszkeséggel tölti el őket – mint ahogy minket is egy-egy ilyen projekt –, hogy 100%-ban magyar indie projektként dolgozhattak ezen a játékon. Érdemes tehát rajta tartania a szemét azoknak, akik imádják ezt a szeretnénk a hazai játékos közönség figyelmébe ajánlani a munkánkat, aminek a műfaja, világszerte is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A fejlesztők még arra is ígéretet tettek, hogy szeretnék kiszolgálni a magyar rajongókat is, ezért számíthatunk benne magyar hangra vagy esetleg magyar utalásokra is.

Ha tetszik, akkor Steamen már hozzáadhatod a kívánságlistádhoz is!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN