Nevetéssel teli kedvcsinálót kapott a Joker folytatása

Nevetéssel teli kedvcsinálót kapott a Joker folytatása

Nem kell már sokat aludnunk, hogy a Joker: Kétszemélyes téboly bevegye a mozikat.

Sokan meglepődtünk 2022 júniusában, amikor Todd Phillips bejelentette, hogy már készül a folytatás a nagy sikerű Jokerhez, akkor pedig valószínűleg még többünknek leesett az álla, amikor kiderült, hogy a második részben nagyon fontos szerepe lesz a zenének – egy ideig az a pletyka keringett, hogy a második rész musical lesz, de ez önmagában azért így nem igaz.

A folytatásban visszatér Joaquin Phoenix Arthur Fleck/Joker szerepében, akire Lady Gaga Harley Quinnje személyében a szerelem is rátalál. Az énekes-színésznő korábban azt nyilatkozta, hogy az ő Harley Quinnje eltér majd a képregénybeli Harleytól, és egy új karaktert láthatunk megelevenedni a filmvásznon.

Hogy a Joker folytatása fel tud-e érni az első részhez, azt nehéz lenne megmondani, a 2019-es, két Oscar-díjas film ugyanis elképesztően magasra tette a lécet azáltal, hogy Gotham City jól ismert gonosztevőjének eredettörténetét egészen más alapokra helyezte át. Nem az unalomig ismert jó és gonosz szembenállásán volt a hangsúly, hanem épp ellenkezőleg, egy sokkal árnyaltabb sztorit kaptunk, amelyben Joker egy szerencsétlen sorsú komikusként jelenik meg, aki a romlott társadalom hatására válik bomlott elméjű szörnyeteggé.

A folytatás mindenesetre hasonlóan nyers lesz, mint az első rész volt, a brutális erőszak és a durva nyelvezet mellett szexualitás és meztelenkedés is lesz benne. 

A Joker: Kétszemélyes tébolyt október 3-án kezdik vetíteni a hazai mozik, alább egy frissen érkezett kedvcsinálót találtok, amelyben Joker majdhogynem halálra neveti magát. 

Kövess Minket!



Gamer szótár