Nemi erőszakkal vádolják Neil Gaimant, a The Sandman íróját

Nemi erőszakkal vádolják Neil Gaimant, a The Sandman íróját

A Disney úgy határozott, felfüggeszti A temető könyve adaptációjának munkálatait, miután az eredeti regény írója, Neil Gaiman nagyon súlyos vádakkal néz szembe.

A temető könyve 2008-ban jelent meg Neil Gaiman tollából, és egy kisfiú, Senki Owens a főszereplője, aki a temetőben él, miután egy Jack nevű alak megölte a szüleit. Senki Owenst (a barátainak csak Sent) az élő és a holtak világának határán mozgó Silas fogadja örökbe, aki élelmet hoz a fiúnak a külvilágból, hogy annak ne kelljen átlépnie a biztonságot nyújtó temető határát. De a sírkert többi lakója is ott segíti a fiút, ahol csak tudja: Sen a jóvoltukból elsajátítja a kísértés, az áttűnés és az alvajárás tudományát, miközben olyan illusztris ismerősökre is szert tesz, mint egy vízpróbának kitett boszorkány és az ünnepelt író, Victor Hugo.

A fenti jópofa történetet készült mozgóképre vinni a Disney, amelyet a tervek szerint Az ember, akit Ottónak hívnak rendezője, Marc Forster dirigált volna. Ugyan a projektet (még) nem kukázták, mint nemrégiben kiderült, a Mickey egres cég leállt az adaptáció munkálataival. Ennek oka, hogy A temető könyvének világhírű szerzőjét, Neil Gaimant két nő is szexuális erőszakkal vádolja.

Egyikük a 23 éves Scarlett dadaként dolgozott az írónál, aki állítása szerint 2022 februárjában néhány órával az első találkozásukat követően megerőszakolta őt új-zélandi házának fürdőszobájában. Elmondása szerint Gaiman ezután több alkalommal is szexuálisan bántalmazta őt, egy alkalommal pedig olyan brutálisan megverte, hogy elvesztette az eszméletét.

A másik esetben a sértett mindössze 18 éves volt, és egy dedikáláson találkozott az íróval. Úgy tudni, hogy két évvel később, 2005-ben a sértett és az akkor 40 éves vádlott között romantikus kapcsolat alakult ki, Gaiman azonban a nő elmondása szerint erőszakosan és durván bánt vele, és a szexuális kapcsolat sem konszenzuson alapult kettejük között. Az író egyelőre tagadja az ellene felhozott vádakat.

Boríttókép forrása: Jamie McCarthy/Getty Images

Kövess Minket!



Gamer szótár