Mindenki a Beetlejuice 2-t nézte a hétvégén a moziban

Mindenki a Beetlejuice 2-t nézte a hétvégén a moziban

Tim Burtonnek nincs oka a panaszra, pályafutásának második legjobb nyitányát produkálta a Beetlejuice 2.

Elrajtolt a mozikban Tim Burton 1988-as rémmeséjének folytatása, amelyben többek közt Michael Keaton és Winona Ryder is visszatért, a Wednesday sztárja, Jenna Ortega pedig új karakterként debütált benne. Miután a film első része - különösen az USA-ban - kultstátusznak örvend, a Beetlejuice Beetlejuice premierje a legoptimistább előrejelzéseknek megfelelő számokat villantotta az első hétvégéjén: Észak-Amerikában 110 millió dollárt hozott a konyhára, ami Tim Burton karrierjének második legjobb premierhétvégéjét jelenti. Ennél csak az Alice Csodaországban szerepelt jobban, amely 116,1 millió dollárral nyitott 2010-ben az USA-ban és Kanadában. Tegyük hozzá azt is, hogy a szellemes történet emellett minden idők második legjobb szeptemberi premierjét is behúzta Észak-Amerikában - ennél jobban csak a Stephen King regény alapján készült Az teljesített 2017-ben. 

Ami a nemzetközi számokat illeti, a második rész további 35,4 millió dollárt gyűjtött össze, vagyis jelenleg összesen 145,4 millió dollárnál tart a horror elemekkel tarkított vígjáték, amely 36 évvel az eredeti után landolt a mozikban. A Beetlejuice első része anno egyébként 8 millió dollárral nyitott a hazai színtéren, globálisan pedig összesen 73,7 millió dollárt sikerült összehoznia.

Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy az új Tim Burton-film odapörkölt a mozikban, de a kritika is pozitívan nyilatkozott vele kapcsolatban, továbbá a mi tetszésünket is elnyerte a folytatás - ahogy az az alábbi videóból is kiderül. 

Kövess Minket!



Gamer szótár