A sógun dominált a kreatív Emmyn, de A mackó is nyertesként távozhat és a Fallout is Emmy-díjas lett

A sógun dominált a kreatív Emmyn, de A mackó is nyertesként távozhat és a Fallout is Emmy-díjas lett

Kiosztották a kreatív Emmy-díjakat, az FX A sógun sorozata rekord mennyiségű díjjal tarolt. 

Lezajlott a Creative Arts Emmy, amire ezúttal is egy héttel a „fő” Emmy-díjátadó előtt került sor. A szervezők összesen 49 díjat osztottak ki a jelöltek között, amelyekkel elsősorban a kreatív megoldásokat díjazták, illetve olyan kategóriákban is díjakat osztottak, amelyek a főműsoridős ünnepségbe nem férnek bele. 

A díjátadó abszolút nyertese A sógun lett, amely 14 díjjal tarolt, ezzel pedig rekord született: soha nem sikerült még egyetlen sorozatnak sem ennyi kreatív Emmy-díjat bezsebelnie egy szezon alatt. A szamurájos széria többek közt elnyerte a legjobb operatőr, a legjobb vágás és a legjobb vendégszínész díját is dráma kategóriában.

A másik nagy nyertes a szintén FX-es A mackó lett, amely 7 díjjal büszkélkedhet. A Jeremy Allen White főszereplésével készült gasztrosorozatnak Jon Bernthal és Jamie Lee Curtis elnyerte a legjobb vendégszínész és legjobb vendégszínésznő díját, továbbá a legjobb operatőr, a legjobb hangvágás, a legjobb hangkeverés, a legjobb képvágás és a legjobb alakítás egy vígjátékban díjakat is bezsebelte a sorozat.

Egynél több díjjal térhetett haza a Ripley (3), a Szarvasbébi (2), az Így jártam apátokkal (2) és a The Morning Show (2) is, de az Amazon Mr. & Mrs. Smith sorozata sem panaszkodhat(2), a Donald Glover és Maya Erskine főszereplésével készült széria ugyanis elnyerte a legjobb vendégszínésznő díját dráma kategóriában.

A kisebb technikai kategóriákban díjat vihetett haza többek közt az Ahsoka a legjobb fantasy/sci-fi jelmezekért, a Fallout a legjobb zenei felügyeletért és Az idol a legjobb koreográfiáért.

A tavalyi kreatív Emmyt egyébként The Last of Us uralta nyolc díjjal, ám a fő eseményen már csúnyán hoppon maradt a zombis széria az Utódlással szemben. Vajon A sógunra is hasonló sors vár? 

Kövess Minket!



Gamer szótár