5 színésznő, akiből majdnem Harley Quinn lett

5 színésznő, akiből majdnem Harley Quinn lett

Nem Margot Robbie és Lady Gaga az egyetlen színésznő, aki szívesen lett volna Harley Quinn. 

Fékezhetetlen, halálosan bele van zúgva Jokerbe és rendszerint elgyepálja az ellenségeit - ki az? Természetesen a kérdés költői, ugyanis ki másról lehetne szó, mint a DC őrült bohócnőjéről, Joker szeretőjéről, Harley Quinnről. A karakter a kultikus, 1992 és 1995 között futó Batman: A rajzfilmsorozatban (Batman: The Animated Series) tűnt fel először, és innen került át a képregények rajzolt oldalaira. A karakter eredettörténetére azonban nem kellett sokat várni, már az 1994-ben megjelent Mad Love képregény felfedte, hogy Harley Quinn nem más, mint Dr. Harleen Frances Quinzel, aki pszichiáterként dolgozott az Arkham elmegyógyintézetben, és óriási szerencsétlenségére beleszeretett az egyik páciensébe, Jokerbe.

A karaktert Margot Robbie formálta meg először mozgóképen a 2016-os Öngyilkos osztagban, majd jött a James Gunn-féle Suicide Squad, végezetül pedig a Ragadozó madarak. Újabban Lady Gaga bújhatott Harley bőrébe, aki a frissen érkezett Joker 2-ben, pontosabban a Joker: Kétszemélyes tébolyban alakítja a bolondos nőszemélyt. A szerepre sokan pályáztak az eltelt évek alatt, az alábbi öt jelentkezőből pedig könnyen Harley Quinn is lehetett volna. Szerinted van köztük olyan, aki jó lett volna a szerepre? 

Emily Browning

Emily Browning meglehetősen érdekes filmográfiát tudhat maga mögött: láthattuk a Legendában Tom Hardy oldalán, a 2011-es Alvó szépségben, ami amolyan erotikus Csipkerózsika-történet, a Neil Gaiman-regény alapján készült Amerikai istenek-sorozatban, valamint Zack Snyder Álomháborújában is. Rajongói körökben mindenesetre többször is felmerült, hogy Browning jó Harley Quinn lenne, és az IMDb szerint a színésznő pályázott is szerepre, ám a dolog végül nem jött neki össze. Érdekes tény, hogy Browningnak Bella Swan szerepét is felajánlották az Alkonyatban, de a színésznő nem élt a lehetőséggel.

Fotó: IMDb

Olivia Wilde

Sok-sok év telt el azóta, hogy Olivia Wilde a Doktor House című ikonikus sorozatban feltűnt. A színésznő azóta már filmet is rendezett, legutóbb például a Nincs, baj drágám című lélektani thrillert, ami nagyon jó is lehetett volna, de sajnos mégsem lett az. Wilde Margot Robbie ellen versenyzett a 2016-os Öngyilkos osztagban Harley Quinn szerepéért, de mint tudjuk, utóbbira esett a casting csapat választása. A két színésznő egyébként A Wall Street farkasában is egymás ellen állt rajthoz, mindketten a női főszerepet szerették volna megkaparintani Leonardo DiCaprio oldalán, de ez esetben is Robbie lett a befutó.

Fotó: Evan Agostini/Shutterstock

Amanda Seyfried

A babaarcú Amanda Seyfried sokak szerint jó választás lett volna Harley Quinn szerepére, ráadásul nem sokon múlt, hogy Margot Robbie helyett ő játssza el Joker barátnőjét – Robbie mellett állítólag ő volt a nagy esélyes. A színésznőt a Bajos csajok nem túl okos Karenjeként ismerhette meg a nagyvilág, de feltűnt a Veronica Mars című sorozatban is, később pedig olyan filmekben láthattuk, mint az Ördög bújt beléd, a Mamma mia és a Mank – utóbbiért elnyerte az első Oscar-jelölését is.

Fotó: Study windows

Emma Roberts

Az a hír járja, hogy Julia Roberts unokahúgának egyenesen felajánlották Harley Quinn szerepét a 2016-os Öngyilkos osztagban, ám a színésznő elutasította azt arra hivatkozva, hogy nem tudja összeegyeztetni a Scream Queens című sorozat munkálataival. Emma Robertset olyan alkotásokban láthattuk eddig, mint a Családi üzelmek, az Amerikai Horror Story és a Madame Web.

Fotó: Prime Video 

Sara Paxton

Sara Paxton fényes karriert futott be, különösen ami a horror műfajt illeti. 2009-ben láthattuk Az utolsó ház balra című filmben, ahol egy tizenéves lányt alakít, aki borzalmas dolgokon megy keresztül egy családi nyaralás alkalmával, de szerepelt A fogadósok és a Cápák éjszakája című alkotásokban is. Bár a színésznő ránézésre passzolt volna Harley Quinnek, és állítólag pályázott is a szerepre, végül nem sikerült célba érnie.

Fotó: Instagram 

Borítókép forrása: Legendary Pictures 

Kövess Minket!



Gamer szótár