A Joker 2 rendezője elárulta, hogyan fogod magad érezni a film után

A Joker 2 rendezője elárulta, hogyan fogod magad érezni a film után

Mondjuk úgy, nem fog mosolyt csalni az arcodra.

Elstartolt a mozikban az évtized egyik legjobb filmjének folytatása, a Joker: Kétszemélyes téboly, ami két évvel az első rész eseményei után veszi fel a fonalat. Bár egyfilmes sztorinak indult a történet, az első film akkora siker lett, mind kritikai fronton, mind pénzügyi szempontból, hogy a stúdió nem bírta ki, hogy ne adjon folytatást Arthur Fleck, a mentálisan sérült komikus történetének, akinek az első részben azzal zárult a sztorija, hogy az Arkham Elmegyógyintézetbe zárták, miután megölte a Murray show műsorvezetőjét - akit Robert de Niro alakított a filmben. A folytatásban miközben Joker az Arkhamban csücsül, és várja, hogy az évszázad perében döntsenek az élete felett, összehozza őt a sors egy másik beteggel, a Lady Gaga által alakított Harleen "Lee" Quinzellel, akivel egymásba habarodnak, és együtt, elborult elmével próbálják meg kitalálni, hogyan szabadulhatna ki Joker a börtönből.  

Bár a hangulatát tekintve már az első rész sem volt egy könnyed menet - hogy is lett volna az, amikor egy beteg elme megrázó történetét láthattuk kőkemény társadalomkritikába ágyazva -, annyi már korábban is sejthető volt, hogy a folytatás sem lesz sétagalopp. Ezt a Joker 2 rendezője, Todd Phillips is megerősítette nemrégiben egy elővetítés után tartott kérdezz-felelek alkalmával, amelyről a Slash Film is beszámolt

"Azok az emberek, akik látták ezt a filmet... a végén általában csak ülnek, és körülbelül három-öt percig nem mozdulnak" – nyilatkozta Phillips.

A rendező azt is mondta, hogy több nézőtől is kapott sms-t, akik látták a Joker 2-t, és sokan azt írták neki, hogy szükségük van egy kis időre, hogy feldolgozzák a filmet.

"Azt hiszem, nagyon nyugtalanító érzést fog hagyni maga után... igen, szerintem nyugtalanító" - zárta le a témát a rendező.

Műfaját tekintve a Joker: Kétszemélyes tébolyt hivatalosan zenés pszichilógiai thrillernek nevezik - folyik a vita arról, hogy musical-e vagy sem -, de zene ide vagy oda, annyi biztos, hogy hangulatát tekintve nagyon messze áll a szokványos éneklős limonádéfilmektől. 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár