Van stáblista utáni jelenet a Joker 2 végén?

Van stáblista utáni jelenet a Joker 2 végén?

Elmondjuk, érdemes-e a kivárni a stáblista végét.

Mivel a Joker: Kétszemélyes téboly kiindulópontját tekintve mégiscsak egy „képregényfilm”, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy várható-e plusz jelenet a film végén. Mielőtt azonban megadnánk a választ a kérdésre, érdemes kitérni arra, hogy hol is helyezkednek el a Joker-szólófilmek a DC-univerzumban.

Nos, igazából sehol. A Joker egy Elseworlds-történet, akárcsak az új Batman, vagyis nem része a DC moziverzumnak (amit James Gunn és Peter Safran vezetésével hamarosan teljesen új alapokra helyeznek), és egyetlen fősodorbeli DC-produkcióval sem függ össze  – sőt a rendező, Todd Phillips azt is mondta, hogy mindkét Joker-filmre teljesen különálló produkcióként tekint. Ennek megfelelően pedig a képregényfilmeknél mostanra megszokottá vált stáblista utáni záró képsorok is elmaradnak – ahogy az már az első rész esetében is történt.

Ami a Kétszemélyes téboly történetét illeti, Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) jelenleg az Arkham Elmegyógyintézetben tölti a mindennapjait, és várja, hogy ő legyen a vádlott az évszázad perében, ahol az első filmben elkövetett gyilkosságok miatt mondanak felette ítéletet. A döntés meghozatala előtt Arthur élete azonban nem várt fordulatot vesz, amikor találkozik egy másik beteggel, Harleen Quinzellel (Lady Gaga), aki arra ösztönzi őt, hogy beteljesítse végztetét és a bűn bohóchercegévé váljon.

Anélkül, hogy spoilerekbe bocsátkoznánk, annyit azért finoman megjegyeznénk, hogy a Kétszemélyes téboly vége sok vitát fog még generálni. Egyesek úgy vélik, hogy ez a végleges lezárása Arthur Fleck történetének, míg mások könnyen gondolhatják úgy, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a Joker ezen verzióját láttuk. Szerinted elkészül majd a Joker 3 is? 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár