A Keresztapa rendezője szerint Todd Phillips egy lépéssel a közönség előtt jár a Joker 2-vel

A Keresztapa rendezője szerint Todd Phillips egy lépéssel a közönség előtt jár a Joker 2-vel

Ellepték az internetet a negatív kritikák a Joker 2 kapcsán, de vajon tényleg ennyire rossz film lett, mint mondják? Francis Ford Coppola szerint nem úgy van, ahogy azt a kritikusok állítják. 

Múlt hét csütörtökön befutott a mozikba a legújabb Joker-film film, a Joker: Kétszemélyes téboly, ami igencsak pusztító véleményt kapott a kritikusoktól – a filmkritikákat összegző Rotten Tomatoes-on jelenleg például 33 százalékon áll a Todd Phillips rendezte alkotás. Hogy ez mennyire jogos vagy sem, abba most inkább ne menjünk bele, A Keresztapa rendezője szerint mindenesetre az új Joker-film nagyon is jó lett, az egyetlen baj vele, hogy a közönség még nem érett meg rá. 

„A fantasztikusan sikerült Másnaposok óta [szerk: Todd Phillips] mindig egy lépéssel a közönség előtt jár, és soha nem azt csinálja, amit elvárnak tőle. Gratulálok a Joker: Kétszemélyes tébolyhoz” – fejezte ki véleményét az öt Oscar-díjas Francis Ford Coppola az Instagramon.

Coppola legutóbbi filmje, a Megalopolisz egy héttel a Joker 2 előtt futott be a mozikba, és szintén lesújtó kritikákat kapott, ráadásul a mozipénztáraknál is elhasalt: a nyitóhétvégéjén mindössze 4 milllió dollárt sikerült összehoznia Észak-Amerikában, ami meglehetősen rosszul hangzik annak fényében, hogy a film büdzséje 120 millió dollárra rúgott. 

A Joker: Kétszemélyes téboly története két évvel az első film eseményei után veszi fel a fonalat: az Arkham Elmegyógyintézetben járunk, itt tölti a mindennapjait a mentálisan beteg Arthur Fleck, akit hamarosan a vádlottak padjára állítanak, ahol azokért a gyilkosságokért kell felelnie, amit az első részben elkövetett. Miközben az esküdtszék az élete felett készül dönteni, villámcsapásként betoppan az életébe a szerelem Harleen Lee Quinzeel személyében, akit hozzzá hasonlóan az Arkhamban kezelnek, és aki arra ösztönzi Arthurt, hogy Joker váljon belőle.  

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár


Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.