Mi van McFly? Nyuszi vagy? Így festenek a Vissza a jövőbe sztárjai akkor és most!

Mi van McFly? Nyuszi vagy? Így festenek a Vissza a jövőbe sztárjai akkor és most!

1985. július 3-án mutatták be először a filmet. Utazzunk mi is most vissza az időben, és nézzük meg a szereplőket milyenek voltak akkor, és hol tartanak most.

Lassan kezdem öregnek érezni magam, és ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy bizonyos szempontból néhány évtizeddel ezelőtt még sokkal több olyan alkotás született Hollywoodban is, amelynek lelke volt. És talán emiatt váltak klasszikussá az olyan filmek, mint például a Vissza a jövőbe (Back to the Future) trilógia. Persze kellett hozzá a nagyszerű történet, a pazar rendezés, de mindenekfelett Michael J. Fox és Christopher Lloyd párosa. Nemcsak a kémia működött remekül közöttük, de a karaktereik és alakításaik is egyszerűen élményszámba mentek, mind a mai napig. Az első rész 1985-ben látott napvilágot, 39 esztendővel ezelőtt, és ha még esetleg nem találkoztál vele, vagy nem nézted még meg, akkor nem árt pótolni.

Manapság pedig már szinte nem is lehet olyan művet készíteni, hogy ne hasonlítsák azt az 1985-ös klasszikusukhoz. Az eredeti színészgárdából egyébként néhány szép karriert futottak be, Michael J. Foxot és Christopher Lloyd is nagy névnek számít még manapság is a tengerentúlon, de sajnos előbbinél egyre jobban elhatalmasodik a Parkinson kór, utóbbi pedig már 85. életévében jár. Egy másik ikonikus 'szereplője' is volt a sorozatnak, hiszen ki ne tudná miről van szó, ha azt mondjuk DeLorean. Az autó, amely 88 mérföldes sebességnél képes volt visszarepíteni hőseinket az időben, vagy éppen előre, mikor mire volt szükségük.

Az első film is már óriási siker volt, 19 millió dollárból készült, végül 389 milliót hozott a konyhára, míg a két következő rész egyaránt 40 millió dollárt emésztett fel, de a második 331, a harmadik pedig 244 millió dollárt kalapozott össze, tehát pénzügyileg is hatalmasat robbantott. Az 1985-ös első epizód emeleltt négy Oscar-jelölést is kapott. A mai napig az egyik legjobb időutazós sci-fiként van számontartva, de sajnos akad már olyan szereplő, aki nincs velünk. Éppen ezért szedtük egy csokorba a legfontosabb karaktereket, és megnéztük miként festettek a nyolcvanas években, és mi a helyzet velük most.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre:


Christopher Lloyd, mint Doc Brown

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár


Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.