Hamarosan a Prime Video előfizetői is megnézhetik az „indiai John Wicket

Hamarosan a Prime Video előfizetői is megnézhetik az „indiai John Wicket"

Az Amazon Prime Video kínálatában is elérhető lesz A Majomember. 

Idén áprilisban tűzték műsorukra a hazai mozik a Dev Patel rendezésében és főszereplésével készült A Majomembert (Monkey Man), amelyet előszeretettel emlegetnek úgy, mint a John Wick indiai változatát. Patel a díjnyertes Skins című brit tinisorozatban bukkant fel először, majd jött a nyolc Oscar-díjat nyert, Danny Boyle rendezte Gettómilliomos, amelyben az indiai származású angol színész egy olyan fiút alakít, aki a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában elviszi a főnyereményt. Bár színészi kvalitásaihoz nem férhet kétség, Patel azóta már rendezőként is bizonyított: A Majomember nem csak egyszerűen vérgőzös és kőkemény lett, de a gyomorbavágó tartalom is ott van mögötte, ráadásul bizonyos jelenetei az abszurd humort sem nélkülözik. 

A történet főszereplője egy rossz körülmények között élő fiatal férfi, aki gyerekként árva lesz, miután a szülőfaluját lemészárolják, és az édesanyját is megölik. Főhősünk felnőttként illegális bunyókkal keresi a kenyerét, goriallamaszk mögé rejtőzve aprópénzért vereti magát agyon estéről estére a nevesebb ellenfelekkel, miközben egyetlen dolog élteti belül igazán: bosszút állni mindazokon, akik ezt tették az édesanyjával és a szülőfalujával. A 10 millió dollárból forgatott A Majomember remek kritikát kapott (89 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on), sokan az évtized legjobb akciófilmjei között emlegetik, ami nem is csoda: Patel filmjének főszereplője nem a tipikus, sokszor látott akciókarakter, akiről egymás után pattanak le az ütések, hanem egy igazi kisember, aki nem sérthetetlen, és ugyanúgy vérzik, mint bárki más, mégis annyi tökösség van benne, hogy a nézők nem tudják nem szétizgulni magukat érte. 

A Majomember jelenleg az Apple TV+ kínálatában érhető el, de hamarosan a Prime Video streamingoldalára is megérkezik: a CBR cikke szerint a kőkemény akciófilm október 15-én kerül fel a platformra. Bár mi nagyon reménykedünk benne, érdemes megjegyezni, hogy a magyar premierről egyelőre nincs tudomásunk, vagyis nem vehető készpénznek, hogy október közepén a hazai felhasználók által elérhető kínálatba is megérkezik majd Patel nagyra értékelt bosszúfilmje.

Borítókép forrása: Universal Pictures

Kövess Minket!



Gamer szótár


Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.