Szereted az Alien Isolationt? Akkor a fejlesztőknek van egy nagyon jó híre

Szereted az Alien Isolationt? Akkor a fejlesztőknek van egy nagyon jó híre

Váratlan, de annál jobban eső hírrel rukkolt elő az idén 10 éves Alien: Isolation fejlesztőcsapata.

A 2014-es Alien: Isolation sokak szerint visszaadta a reményt, hogy Ridley Scott 1979-es mesterművéhez, a Nyolcadik utas: a Halálhoz hasonlóan a videójátékok médiumában is megvalósítható ez a fajta horror, sőt, helye van a gaming palettán az Alien franchise-nak a számtalan béna probálkozás ellenére is. Azóta viszont eltelt 10 év, és aki valami hasonló élményre vágyott, az jobb híján kénytelen volt vissza-visszatérni ehhez a címhez. Ami persze nem volt a világ vége, hiszen a folyamatosan tanuló xenomorf miatt nincs két ugyanolyan végigjátszás, de azért mégiscsak izgalmasabb lenne valami újdonság már.

A Creative Assembly szerencsére nem hagy cserben bennünket, ma délután ugyanis az Alien: Isolation kreatív rendezője, Al Hope bejelentette, hogy már dolgoznak a játék folytatásán. Bár a munkálatok egyelőre a korai szakaszban tartanak, tehát a megjelenés még messze lehet, azért így is van ok az örömre, mert sok rajongó már tíz éve várja, hogy legyen valami és úgy fest, hogy végre lesz.

Al Hope a következő közleményt adta az Alien: Isolation folytatása kapcsán:

„Nehéz elhinni, hogy már 10 év telt el azóta, hogy belevágtunk ebbe a kalandba az Alien: Isolationnel.

Amikor az Alien: Isolation fejlesztésébe kezdtünk, akkor egy vezérelvünk volt: hogy olyan igazán autentikus élményt alkossunk, ami visszatér az Alien franchise gyökereihez, egy új történetet, ami megragadja az eredeti, 1979-es mestermű atmoszféráját és rémisztőségét.

Elképesztő volt látni, hogy milyen szenvedélyesek voltatok az elmúlt években a játékkal kapcsolatban, hogy mennyi játékost ért el világszerte. A határtalan lelkesedésetek, izgalmatok, sikolyaitok (!) és bátorságotok a mozi legnagyszerűbb gyilkosát látva kifizetődött.

Ha rémálom-szint veterán vagy, de ha csak most léptél Amanda Ripley cipőjébe és először próbálod ki (sok szerencsét!), akkor is szerettük volna kifejezni a hálánkat neked. Ez egy álomprojekt volt, amit egy brilliáns csapattal alkottunk, és a fogadtatása az évek alatt rendkívüli volt.

A [játék] 10. évfordulója tökéletes alkalom, hogy tudassuk veled, tisztán és hangosan hallottuk a vészhívásod.

Ma örömmel erősíthetem meg a csapat nevében, hogy korai fejlesztés alatt áll egy Alien: Isolation folytatás. Alig várjuk, hogy még több részletet oszthassunk meg veled, amint készen állunk rá.”

Borítókép: The Creative Assembly

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár