Nem mindenki örül a Silent Hill 2 Remake kritikai sikerének

Nem mindenki örül a Silent Hill 2 Remake kritikai sikerének

A Silent Hill 2 Remake Wikipédia oldala bánta, hogy mennyire jól fogadták a játékosok és a kritikusok a játékot.

Ma végre befutott a Silent Hill 2 Remake-je, így már az újságírók és a Digital Deluxe kiadás vásárlói mellett azok is betérhetnek a kísérteties kisvárosba, akik csak a játék alap változatát vették meg. Különösen örömteli ez azért, mert mint kiderült, a Bloober Team remek munkát végzett a játékkal, és nem csak a kritikusok, még az eredeti rendezője is ódákat zengett róla. Ebben az örömben azonban nem mindenki akar osztozni valami megmagyarázhatatlan okból.

Egyesek ugyanis azzal szórakoztak az éjjel, hogy a Silent Hill 2 Remake pozitív fogadtatását kitöröljék a közös emlékezetünkből azáltal, hogy a játék Wikipédia oldalán átszerkesztették az erre vonatkozó részt – vette észre az Eurogamer. A szerkesztett szövegben olyan részeket találhattunk, hogy a játék „az elképzelhető legrosszabb kritikákat kapta”, vagy hogy az Eurogamer ötből nulla csillaggal díjazta a Bloober Team munkáját. Mondanunk sem kell, ez utóbbi állítás távolabb sem állhatna a valóságtól, mert a lap ötből öt csillagot adott a Silent Hill 2 Remake-re.

A közösségi médiában is futottak egy kört a kamu pontszámok (amelyek közül az amerikai IGN 6/10-e volt a legmagasabb), ezekben a posztokban pedig gyakran az antiwoke narratívával magyarázták a Wikipédia oldalon történt vandalizmust. Azonban nehéz megítélni, hogy ebből mi igaz és mi nem, így mi sem fognánk azokra a hangokra az egészet. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a szerkesztések valóban megtörténtek, és hogy miután visszaállították az oldalt az eredeti állapotába, a szerkesztők lezárták azt annak érdekében, hogy elkerüljék a hasonló eseteket.

Szerinted ez csak az antiwoke újabb támadása vagy csak unatkozó haterek műve volt?

Borítókép: Bloober Team

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN