Szétoltják az új Tomb Raider sorozatot, mert Lara inkább egy férfira hasonlít már

Szétoltják az új Tomb Raider sorozatot, mert Lara inkább egy férfira hasonlít már

Nem véletlen, hiszen Lara Croftot, a Tomb Raider videojátékok ikonikus hősnőjét régóta feminista ikonként tartják számon.

Mégis a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft című sorozat az első eset, hogy a játékokat egy női alkotó adaptálja. Korábban már háromszor is készítettek belőle élőszereplős filmet. Angeline Jolie volt az első, aki megformálhatta a karaktert. A franchise aztán 2018-ban kapott egy rebootot, de ekkor már Alicia Vikanderre esett a választás a Roar Uthaug által rendezett produkcióban.

A Netflix új animációs sorozatát viszont Tasha Huo-ra bízták. A rendezés mellett a forgatókönyv nagyrészét is neki köszönhetjük, emellett ő az első nő, aki átültetheti egy másik formába a sok millió ember által imádott videójátékos franchise-t. Amikor a MovieWeb elbeszélgetett Tasha Huóval, a showrunner kifejtette, mennyit jelentett neki, hogy végre női szemszögből mesélheti el Lara Croft történetét. Persze azt nem árt tudni, hogy a The Legend of Lara Croftot nem csak neki köszönhetjük, de a szériáért felelős Powerhouse Animationnél a stáb jóval több mint fele nő volt. Huo így fogalmazott:

„Fantasztikus érzés volt együtt dolgozni a Powerhouse-zal, és nemcsak azért, mert gyerekkorukban ők is játszottak az összes játékkal, hanem hozzám hasonlóan az életük részévé részévé vált.

Nagyon jó volt újra megismerni ezt a karaktert, a világot, amit felfedez, és ezt olyan emberekkel együtt csinálni, akik ugyanúgy tisztelték és csodálták őt, illetve ugyanolyan érzelmeket váltott ki, mint belőlem. Nem én voltam az egyetlen, aki furcsán viselkedett, amikor Larát egy igazán érzelmes helyre juttattuk. Mindannyian átéreztük. Nagyon klassz, hogy volt egyfajta kapcsolat ezekkel a nőkkel, akiket ugyanúgy átformált a játék, mint mindenki mást.”

Tasha Huo új Tomb Raidere nem csupán a kedvelt videojáték egyfajta adaptációja, hanem közvetlen kapcsolódási pont is. A széria a 2013 és 2018 között megjelent „Survivor” játéksorozat után játszódik. A trilógiában Lara Croft egy fiatalabb változatát ismerhettük meg, ahogy szép lassan átalakul az ikonikus Tomb Raiderré. A Netflix új animációs sorozata nem sokkal a trilógia harmadik játéka után veszi fel a fonalat. Hayley Atwell kelti életre hangjával a hősnőt, aki beutazza a világot, és kénytelen versenyre kelni új ellenségével, Charles Devereaux-val (Richard Armitage), hogy hamarabb szerezze meg a hatalmas Peril köveket.

Nem lesz felhőtlen egyébként ennek a szériának a bemutatója sem, mert most éppen az animáció minőségét kifogásolják egyes rajongók. Sőt, sokan azt is megemlítették a kommentszekcióban, hogy egyre férfiasabb Lara, és ez bizony nem tetszik nekik. Egyesek olyanokat állítottak, hogy az első Tomb Raider játékban megismert főszereplő is nőiesebb, mint a Netflix 2024 animációs szériájában látott Lara Croft. A legutóbbi kedvcsináló videó alatt már majdnem háromszor annyi dislike van, mint like, szóval úgy látszik ez a produkció sem lesz dráma mentes.

A sorozat október 10-én debütál a Netflixen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár