Még a leépítési hullám sem bírt el Lara Crofttal, jön az új Tomb Raider játék

Még a leépítési hullám sem bírt el Lara Crofttal, jön az új Tomb Raider játék

Nem kell megijedni, a Crystal Dynamics már gőzerővel dolgozik a következő részen is.

Az Amazon Games főnöke, Christoph Hartmann beszédes kedvében volt ezen a héten, és szerencsére az egyik legikonikusabb franchise kapcsán is elhintett egy-két érdekességet. Ezzel legalább sikerült megnyugtatnia a rajongókat, mivel egy ideje már nem kaptunk új játékot, ezért egyeseknél csak egyre inkább nőtt a frusztráció. Nem kell azonban most már tovább félni, a következő Tomb Raider fejlesztése jól halad, annak ellenére, hogy a Crystal Dynamics anyavállalatánál, az Embracer-nél nemrég problémák adódtak.

Még 2022 decemberében jelentették be, hogy az Amazon felel majd az új Tomb Raider címért. Persze ez már akkor is kérdéseket vetett fel, ugyanis a Crystal Dynamics egyike volt a számos stúdiónak, amelyeket tavaly elbocsátások sújtottak, egy szerkezetátalakítási program miatt. Ennek értelmében az Embracer Group kénytelen volt bezárni néhány részlegét, illetve jó pár projekt sem úszta meg a tisztogatást.

Egy új interjúban viszont Hartmann azt állította, hogy a Crystal Dynamics egész jól átvészelte ezt az időszakot, ennek eredményeként a Tomb Raiderrel is remekül boldogulnak.

„A stúdió, amennyire én tudom, meglehetősen védve van mindattól, ami az Embracerrel történik. Úgy értem, muszáj így lennie, mert az Embracer sosem volt egy cég. Csak hihetetlenül sok független vállalkozás halmozódott fel náluk, és ez nem csak játékfejlesztésre igaz.

Őket [Crystal Dynamics] azonban ez nem annyira érintette, de persze az emberek nyilvánvalóan azt nézik, hogy mit csinál az anyavállalat, de ez soha nem volt hatással az erőforrásaikra, soha nem vezetett semmilyen változáshoz a vezetőségükben, szóval jól vannak.”

A Tomb Radierrel kapcsolatban Hartmann teljes mértékben tisztában van a hatalmas elvárásokkal:

„Egy új Tomb Raidert készíteni nem könnyű, a léc nagyon magasan van. Minél tovább tart, annál magasabbak az elvárások, szóval ez egy hatalmas feladat, de a dolgok haladnak. Van néhány igazán nagyszerű ötlete a csapatnak. Nyilvánvalóan nem oszthatunk még meg egyet sem, még ha szeretnénk is, de a fejlesztés jól halad.”

Ezeket olvastad már?

Azt se felejtsük el, hogy ősszel megjön a Netflixre a Tomb Raider anime is, illetve megerősítést nyert egy másik adaptáció is, melynek Phoebe Waller-Bridge lesz az írója és producere.

Kövess Minket!



Gamer szótár