Hivatalosan is zöld utat kapott a Tomb Raider sorozat

Hivatalosan is zöld utat kapott a Tomb Raider sorozat

Kiderült az is, hogy ki lesz a Tomb Raider széria showrunnere.

Az Amazon nagyon bepörgött, nem csak a The Boys kap majd egy ötödik évadot, de a Fallout is hatalmasat megy a Prime Videón, ezért nem csoda, hogy már berendelték a folytatást, de a Prime Gaming előfizetői is örülhetnek, hiszen az egyik legjobb Fallout játékot húzhatják be ingyen ebben a hónapban.

Ezeket olvastad már?

Itt pedig még nem áll le a stúdió, mert most bejelentették a Tomb Raider élőszereplős sorozatot is, amelynek az élére Phoebe Waller-Bridge-t tették meg (Fleabag, Indiana Jones és a sors tárcsája).

Nem csak a produceri feladatokat látja majd el, hanem a széria forgatókönyvét is megírja, ami első körben úgy hírlik, hogy az ikonikus Tomb Raider videojáték-franchise-hoz erősen kapcsolódik majd. Az viszont nem derült ki, hogy egy már ismert Lara Croftot kapunk vagy egy teljesen új régészt és kalandort mutatnak-e majd be.

A sorozatról először 2023 januárjában derült ki, hogy tervben van, és úgy tűnik másfél év kellett mire végül rábólintottak a projektre.

„Phoebe egy életre szóló szerelemmel kötődik Lara Crofthoz, és amint lehet nekilátunk megkeresni azt a színésznőt, aki eljátszhatja ezt az ikonikus szerepet. Én már alig várom.” – mondta Jennifer Salke, az Amazon MGM stúdió vezetője.

„Ha elmondhatnám a tinédzser énemnek, hogy ez megtörténik, azt hiszem, felrobbanna. A Tomb Raider hatalmas része volt az életemnek, és hihetetlenül kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen szenvedélyes munkatársakkal mesélhetem el a történetét a televízióban. Lara Croft rengeteget jelent nekem, ahogy sokaknak, és alig várom, hogy belevágjak ebbe a kalandba.” – mondta Phoebe Waller-Bridge egy nyilatkozatban, amelyet nem sokkal a hír bejelentése után tett közzé.

Nem csak egy sorozat készül a stúdió boszorkánykonyhájában, hiszen korábban a Crystal Dynamics és az Amazon Games azt is megosztotta, hogy együttműködnek egy új multiplatform Tomb Raider videojáték fejlesztésében és kiadásában. Az egyelőre cím nélküli alkotás leírása szerint egy egyjátékos, narratíva-központú akció-kalandjátékra készülhetünk, amely egy teljesen új fejezetet nyit Lara Croft legendás életében.

Kövess Minket!Gamer szótár