Évekig jönnek még az új Tomb Raider-kalandok! - Filmek, játékok és TV-sorozat is

Évekig jönnek még az új Tomb Raider-kalandok! - Filmek, játékok és TV-sorozat is

Szerencsére nem kell búcsút intenünk Larának, komoly tervei vannak vele a stúdiónak!

2022 nyara óta keringenek különböző pletykák a Tomb Raider franchise jövője körül, legyen szó akár digitális, akár élőszereplős feldolgozásról. Most úgy tűnik, hogy végre elindulhat a tényleges munka, a Hollywood Reporter jelentése szerint az Amazonnak óriási tervei vannak a Tomb Raider címmel és Lara Croft karakterével.

Az ő kiadásukban készül a legújabb Tomb Raider-videójáték, mely egyes pletykák szerint Unreal Engine 5 alatt fut majd, mozifilm is készül a műhelyükben, sőt, ugyancsak a Reporter értesülései szerint, egy élőszereplős sorozatra is számíthatunk. Utóbbit hamarabb mutathatják be, mint a mozifilmet és állítólag Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Indiana Jones és a sors tárcsája) felel scriptért.

Phoebe Waller-Bridge az Indiana Jones és a sors tárcsája c. filmben

Ami kiemeli az Amazon terveit a tömegből, hogy elképzelésük szerint a TV-sorozat, a filmek és a játékok kapcsolódnak majd, ugyanazon az univerzumon osztoznak és akár történetükben is összekapcsolódhatnak. A cél az, hogy egy a Marvel-sikerét megismétlő, összefüggő világot hozzanak létre Lara körül. Ennek érdekében pedig az Amazon kész mélyen a zsebébe nyúlni, a jelentések szerint a Tomb Raider franchise közel akkora költségvetéssel bír majd, mint a legendásan drága The Rings of Power.

Mostanában mindenki a videójátékokra szeretne építeni. Fallout, Assassin's Creed, Bioshock, Borderlands, The Witcher... és már szinte minden nagy streaming szolgáltatónál vannak jogok valamelyik játékhoz. Nem is csoda, hiszen rengeteg érdekes karaktert lehet bemutatni és izgalmas sztorit lehet elmesélni a játékok alapján, a gond csak az, hogy ezek ritkán sikerülnek jól. Most a The Last of Usnak összejött a szinte tökéletes adaptáció, ami láttán nyilván felbátorodnak majd más stúdiók is, de nem árt szem előtt tartaniuk, hogy ezentúl szinte mindent a The Last of Us szintjéhez mérnek majd a rajongók, azt pedig csaknem lehetetlen lesz megugrani, még akár egy Lara Croftnak is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!