Vilma nem nyomoz tovább? Kaszát kaphatott a Scooby-Doo korhatáros spinoffja

Vilma nem nyomoz tovább? Kaszát kaphatott a Scooby-Doo korhatáros spinoffja

Két évad után lelőhették a Max sok kritikát kapott, de kétségkívül merész sorozatát. 

2023 januárjában futott be a Max (akkor még HBO Max) kínálatába a Vilma című animációs széria, amely a Rejtély Rt. legokosabb tagját, Vilma Dinkley-t tette meg főszereplőjének. Bár az új Vilma sok tekintetben hozta a Scooby-Doo rajzfilmsorozatból ismert pápaszemes, narancssárga pulcsis karaktert, a lány származását az indiai Mindy Kalinghoz (az Office sorozat Kelly Kapoorja) szabták, aki nem mellesleg a hangját is adja a címszereplőnek, emellett a karakter biszexuálisnak van feltűntetve – a sorozatban Vilma odavan Fredért, de közben fülig belezúg a legjobb barátnőjébe, Dianába is. A korhatáros Scooby-Doo spinoff meglehetősen vegyes kritikát kapott, sokan nehezményezték ugyanis a túlságosan PC megközelítést, mások szerint viszont a Vilma pont, hogy saját maga paródiájaként szolgált, és egyszerre próbálta kiszolgálni napjaink trendjeit, miközben legalább annyira kritizálta is a filmek és sorozatok túlzott megfelelni akarását. 

Bár az alkotókat nem rettentették el a sok esetben nyomdafestéket nem tűrő vélemények, amelyek ellepték az internetet, és idén áprilisban befutott a második felvonás is a Max kínálatába, most nagyon úgy néz ki, hogy a Scobby nélkül érkezett Scobby-Doo spinoff nem folytatódik tovább. Erről az animációs szérián dolgozó Davey Cummings írt az Intagramon.

Íme a háttér, amelyet a Velma halloweeni különkiadáshoz készítettem. Nagyon szórakoztató ezzel a stábbal dolgozni. Nem lesz 3. évad, de remélem, hogy egy nap újra együtt dolgozhatok majd ezekkel a csodálatosan tehetséges emberekkel” – írta Cummings a közösségi oldalán.

Bár e szerint érkezik egy halloweeni különkiadás, ami This Halloween Needs To Be More Special! címmel fut majd be, nem kizárt, hogy harmadik évad már nem készül a sorozathoz - bár ahogy mondani szokás a remény hal meg utoljára. A Max hivatalosan még nem jelentette be a hírt, ami pedig szintén furcsa, hogy Dave Cummings posztját, amiről a Slash Film számolt be először, mostanra törölték az Instagramról. Cummings tud valamit, amit mi nem, vagy csupán farkast kiáltott volna? 

Borítókép forrása: Max 

Kövess Minket!



Gamer szótár