A gép előtt se mukkanj meg, különben véged van A Quiet Place: The Road Aheadben

A gép előtt se mukkanj meg, különben véged van A Quiet Place: The Road Aheadben

Kaptunk egy kis ízelítőt, hogy milyen érzés lesz az újítással játszani.

A Saber Interactive végre tényleg egy olyan funkcióval bővíti A Quiet Place: The Road Ahead lehetőségeit, amit sok rajongó már a filmeket követően nagyon szeretett volna, de egészen mostanáig nem lehettek biztosak benne, hogy megkapják. Mégis valósággá vált, a játék ugyanis a mikrofonod segítségével figyelmeztetni tudja majd a játékbeli szörnyeket a jelenlétedre. Tehát ha meghallják, hogy hangot adsz ki – a játékban és a számítógép előtt ülve is, akkor eljönnek érted. Pont úgy, mint a filmben!

A mikrofonosos megoldás persze opcionális, bár a hír hallatán én már most azon töröm a fejemet, hogy mindenképpen bekapcsolom és kipróbálom a megjelenéskor. Ha más is így tesz, komolyan oda kell majd figyelni mi történik az ember környezetébe, és a legkisebb szisszenést is el kell felejteni. A játék szörnyei ugyanis minden hangot érzékelnek, amit a való életben kiad az ember, a trailerből pedig úgy tűnik még a kontroller rezgése vagy a távolabbi ruhaszárító hangja is veszélybe sodorhatja a karakterünket.

A Quiet Place messze nem az egyetlen olyan játék, amelyben ez a funkció már elérhető, sőt, nem is ez az első horrorjáték. De persze ez nem mindenkinek fog tetszeni, ezért valószínűleg a legtöbben majd enélkül próbálnak meg a történet végére járni. Ettől függetlenül alighanem ezzel a következő szintre emelik a játékélményt.

A Saber Interactive, amely egyúttal az Avatar: The Last Airbender is már javában fejleszti, október 17-én adja ki A Quiet Place: The Road Aheadet Steamre, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár