Magyar játékossal a fedélzeten futott ki az új MOUZ NXT a kikötőből

Magyar játékossal a fedélzeten futott ki az új MOUZ NXT a kikötőből

16,2 év a MOUZ NXT új felállásának átlag életkora, ráadásul a többségük még a tier 3-at sem ütötte meg eddig.

Aki követte a tier 2-t az elmúlt hónapokban, nagyon jól tudja, hogy a MOUZ eddigi akadémia felállása szétszéledt. TMB az ECSTATICban, sirah a TSM-ben, Chr1zn pedig az OG-ban folytatja a játékot, míg Neityu állítólag már szabadúszóként igyekszik elnyerni a helyét egy magasabban rangsorolt keretben, Burmylov pedig a kispadon várja a folytatást tegnap óta. A hamburgi szervezet azonban nem sokáig tétlenkedett az újabb sikeres akadémia projekt elvesztése után, tegnap ugyanis már bejelentették az új NXT-felállást, tele reményteli fiatalokkal.

A MOUZt régóta dícsérik, amiért és amilyen tehetségeket találnak. Az új ötös viszont még az eddigieknél is bátrabb vállalkozás lehet, ugyanis itt már arról sem beszélhetünk, hogy tier 3 tapasztalattal bírnának a játékosok. Jorko a Quixal nevű bolgár csapatban játszott idén, de erről szinte biztos, hogy nem hallott az olvasóink többsége még soha korábban. Blick az izlandi színtérben próbálkozott helyi csapatokkal. Cliqqet a NAVI VISA Academy projektből ismerhetik talán páran, mert az egy frissebb történet és innen jutott be a NAVI Juniorba Balage is.

A magyar xelex neve itthon talán ismerős lehet, de ő is inkább a szárnyait bontogatta eddig. PR a maga 17 életévével a legtapasztaltabb az egész csapatban, de ő is csak egy Dark Tigersig és Cryptováig jutott a hazai mezőnyében, nem volt a SINNERS radarján. Ehhez képest az első, torzsiékkal induló MOUZ NXT minden eleme ismert volt már azelőtt, hogy összeállt volna a keret, a többségük a legjobb helyi csapatokban játszott – ezért is gondoljuk, hogy bátor vállalkozás ez. Persze a MOUZt ismerve nincs kétségünk afelől, hogy kifizetődik majd az átlagosan 16,2 életkorú ötös. Ehhez az edzőként évek óta az orggal dolgozó TOBIZ neve már önmagában garancia lehet.

A MOUZ NXT új felállása

Oldřich „PR” Nový
Georgi „Jorko” Mitev
Adrián „xelex” Vincze
Brimir „Blick” Birgisson (próbaidő)
Niki „Cliqq” Kinnunen (próbaidő)

Tobias „TOBIZ” Theo (edző)

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN