Magyar AWP-st igazolt a NAVI, a legnagyobb CS2-es klubnál folytatja a fiatal tehetség

Magyar AWP-st igazolt a NAVI, a legnagyobb CS2-es klubnál folytatja a fiatal tehetség

Nincs megállás, folytatódik a magyarok hatalomátvétele a NAVI-ban!

Tavaly nyáron Bea „flashie” Viktor lett a NAVI felnőtt csapatának elemzője, majd novembertől Fercsák „coolio” András is csatlakozott az ukrán szervezethez, mint a Youth nevű akadémia projekt edzője. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán: flashie Koppenhágában Major-bajnok lett, majd megnyerte az EWC-t is, coolio pedig kiérdemelte az előléptetést és immáron a NAVI Junior csapata felett bábáskodik.

Amiről viszont tényleg csak a NAVI legkitartóbb követői tudhattak, hogy coolio új munkája és a NAVI akadémia játékoskeretének jelentős átalakítása ellenére a Youth projekt nem szűnt meg. A háttérben ugyanis több amatőr játékost kipróbált az edzői stáb, a legjobb tíznek pedig esélye nyílt arra, hogy részt vegyenek egy edzőtáborban, ahol a Youth edzője, snatchie válogatta ki a legjobb ötöst. A jó hír pedig az, hogy ennek köszönhetően a NAVI Counter-Strike csapatainak igen hosszú történetében először egy magyart is leigazolt az ukrán szervezet: a 16 éves Pencz „Balage” Balázs AWP-sként bizonyíthat a legendás sárga-fekete mezben!

Az új Youth keret összerakásáról egyébként egy remek kis videót is közzétett a NAVI, amit még magyar felirattal is elláttak. Ebben snatchie még néhány fontosabb tanulságot is megoszt az új igazolások személyiségéről, játékstílusáról a nagyérdeművel. Így például Balage-ról megtudhattuk, hogy egy „nagyon agresszív AWP-s, aki néha nehezen találja a játékát, mert nincs elég csapatos tapasztalata”. Snatchie azonban nem aggódik a fiatal játékos egyéni szintje miatt, ahogyan azért sem, hogy a csapatban beválik-e majd, ha hozzászokik az új környezethez. Az edző ugyanis nem győzte hangsúlyozni, hogy milyen jófej és humoros Balage, ez pedig elengedhetetlen, ha még a 15-öt sem éri el egy csapat átlag életkorban, de már kemény közös munkát várnak tőlük egy nemzetközi felállásban.

A NAVI Youth CS2 új felállása

Nazar „kodak” Buchma (16 éves, 3250 ELO)
Danil „Yoki” Istomin (14 éves, 3100 ELO)
Wiktor „ad3r” Wilkoijc (14 éves, 3000 ELO)
Andrew „AJ” Jason (14 éves, 3115 ELO)
Pencz „Balage” Balázs (16 éves, 3000 ELO)

Michał „snatchie”Rudzki (edző)
Illia „ILZH” Zhylenko (menedzser)

Innen is gratulálunk Balage-nak, sok sikert!

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár