Magyar lesz a NAVI? Ismét magyar edzőt igazolt az ukrán szervezet

Magyar lesz a NAVI? Ismét magyar edzőt igazolt az ukrán szervezet

Egy piszkosul fiatal ötössel tér vissza a RUBIK egykori játékosa.

A NAVI még a nyáron igazolta le Bea „flashie” Viktort a Counter-Strike 2 csapatuk szakmai stábjába elemzőként. Akkortájt egy interjút is készítettünk vele, amiben a karrierjéről és az új munkájáról beszélt – ha még nem hallgattátok meg ezt, nagyon is érdemes. Most pedig újabb remek hírrel szolgálhatunk, ugyanis ismét egy magyarral bővül a csapat: a NAVI Youth nevű akadémia edzője nem más lesz, mint Fercsák „coolio” András!

Coolio lassan egy hónapja nem versenyzik rendszeresen, mert októberben úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a RUBIKkal. A játékos később kitett egy posztot arról, hogy szeretné IGL-ként folytatni és hajlandó akár költözni is, ha kap egy lehetőséget. Illetve nemrég beugróként kisegítette a Project G csapatát is. Azonban a legvonzóbb opció a szerveren kívül találta meg őt, méghozzá a NAVI akadémiájának edzőjeként. A szerződését még a hét elején kötötte meg az ukrán orggal, a hivatalos bejelentés pedig tegnap este futott be.

Ezeket olvastad már?

Ahogyan a név is sugallja, coolio csapata tényleg egy igen fiatal mix. De mennyire is? Nos, az átlagos életkor még a 16-ot sem éri el, csupán 15,8. Ez nyilván egy kihívás, hiszen a többségüknek ez az első alkalom, hogy komolyan és csapatban játszanak. Persze nem féltjük cooliot, hiszen az évek alatt többször is bizonyította már, hogy ért a fiatal játékosok kineveléséhez. Azonban további nehézséget jelenthet, hogy a magyar mester érkezésével egyidőben két új játékost is leigazolt a NAVI, tehát még a szerveren kívül is össze kell érnie az ötösnek.

A NAVI Youth új felállása

Adam „froz1k” Nahornyi (15 éves)
Mark „UNBR0KEN” Varakuta (17 éves)
Nikita „cmtry” Samolotov (16 éves)
Alexander „qzr” Aspholm (16 éves)
Džiugas „dziugss” Steponavičius (15 éves)

András „coolio” Fercsák (edző)

Kövess Minket!



Gamer szótár