Star Wars rajongók figyelem, nagy meglepetést húzott elő a tarsolyából a Sony

Star Wars rajongók figyelem, nagy meglepetést húzott elő a tarsolyából a Sony

Egyenesen 2000-ből rángatott elő a Sony és az Aspyr egy Star Wars játékot.

Jövőre már 25 éves lesz a LucasArts oldalnézetes akció klasszikusa, a Star Wars Episode I: Jedi Power Battles. Most pedig nagyon jó hírrel szolgált az Aspyr azoknak, akiket azonnal nosztalgiával fogott el e játék címének olvasása, hiszen a Sonyval közös váratlan bejelentésükből kiderült, hogy a legendás játékot újra kiadják PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Aki nem ismerné, a Star Wars Episode I: Jedi Power Battles a Baljós árnyak alcímű film helyszíneit és karaktereit idézi meg. Vagyis a Kereskedelmi Szövetség droidjai ellenében harcolhatunk benne olyan hősökkel, mint Mace Windu, Obi-Wan Kenobi, Padme Amidala, Panaka, Plo Koon, Adi Gallia és Qui-Gon Jinn. Az új kiadás a bejelentéshez csatolt videó alapján nem fogja megváltani a világot, bár a játék korából adódóan már az is nagy szó, hogy ezeken a modern hardvereken is el fog indulni a program.

A bejelentésben a Sony és az Aspyr azt írják, hogy elsősorban játékmenetbeli változásokra kell számítani, nem grafikaiakra. Mert ugyan javítottak egy kicsit a modelleken és a környezeti textúrákon, ezt csak a legélesebb szemű olvasóink lesznek képesek megállapítani az új Jedi Power Battles kiadásról. Ami viszont a játékmenetet illeti, most már állítható lesz a fénykardok színe! Örülhetnek tehát az eredeti verziói rajongói, akik annak idején csalódásként élték meg, hogy Mace Windu is kék karddal rohangált. Ennél persze talán fontosabb, hogy már eleve feloldanak majd minden titkos karaktert és szintet, illetve az ugrásoktól a harcon át a játékmódokig egy csomó ponton fejlesztették a játékmenetet, hogy élvezhetőbb legyen.

És természetesen a csalások sem mentek sehová, szóval lehet nagyfejű Winduval harcolni:

Forrás: Aspyr Media

A Star Wars Episode I: Jedi Power Battles 2025. január 23-án jelenik meg PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Borítókép: Aspyr Media

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár