Hugh Jackman elárulta, melyik szerep jelentette számára a legnagyobb kihívást – spoiler: nem a Rozsomák

Hugh Jackman elárulta, melyik szerep jelentette számára a legnagyobb kihívást – spoiler: nem a Rozsomák

Nem biztos, hogy erre tippeltünk volna. 

Hugh Jackman nem ma kezdte az ipart: 25 éve már, hogy benne van a filmes világban, színészi pályafutását azonban még színpadi színészként kezdte, többek közt a My Fair Ladyben és a Sunset Boulevard című musicalben is szerepelt. Bár Jackmannek több olyan szerepe is volt, ami fizikálisan vagy akár mentálisan is megterhelő lehetett – gondoljunk csak a Darren Aronofsky rendezte A forrásra vagy a Denis Villeneuve-féle Fogságbanra -, volt egy produkció, ami különösen nagy kihívást jelentett a színész számára több szempontból is.

Hugh Jackman elmondása szerint a legnagyobb erőfeszítést a 2012-es A nyomorultak című musical igényelte tőle, amelyben a hányattatott sorsú főszereplőt, Jean Valjeant formálta meg - írja a Collider. A Tom Hooper rendezte film több okból kifolyólag sem volt sétagalopp, de az egyik legfőbb ok, ami nehézkessé tette számára a szerepet, az az éneklés volt. Mozifilmről lévén szó, azt gondolhatnánk, hogy az éneklős részeket utómunkálatok segítségével vágták be a megfelelő részek alá, csakhogy A nyomorultak rendezője kikötötte, hogy a színészeknek kötelező élőben énekelniük a forgatáson. Jackman elismerte, hogy ezzel bár jelentős nyomást helyeztek rájuk, „nagy ajándék is volt ez számára, mert ettől szabadnak és spontánnak érezhette magát.

Bár a szerep kifejezetten nagy hangterjedelmet igényelt a színésztől, Hugh Jackman számára a karakter megformálása érzelmileg és fizikailag is megterhelőnek bizonyult. A történet azzal veszi kezdetét, hogy Valjean börtönben ül, miután ellopott egy vekni kenyeret, hogy nővére éhező gyerekeinek ételt szerezzen. A színész elmondta, hogy a rendező azt kérte tőle, hogy „felismerhetetlen legyen”, és adja át azt a belső és külső változást, ahogy „egy hihetetlenül dühös lélekből szerető lélek lesz”. A sztár szerint ez mentálisan és fizikálisan is kimerítő munka volt számára. 

Borítókép forrása: IMDb

Kövess Minket!



Gamer szótár