OFF THE GRID: Megjelent a játék, ami maga mögé akar utasítani minden más battle royale címet

OFF THE GRID: Megjelent a játék, ami maga mögé akar utasítani minden más battle royale címet

Mert ha valamire szüksége volt a gamervilágnak, az egy újabb free to play battle royale játék...

Neill Blomkamp neve valószínűleg a filmrajongók számára cseng ismerősen, hiszen hozzáköthető a District 9, a Chappie és az Elysium is. Három koránt sem hibátlan, mégis kötelező film, amit minden sci-fi rajongónak látnia kell, főleg akkor, ha szeretjük az olyan sci-fi sztorikat, amiket jelen korunk eseményeiből indítanak. A Dél-afrikai-Kanadai filmrendező most valami újba csapott bele, ezúttal a videójátékok felé fordult. Szoros együttműködésével készült, illetve készül még mindig az OFF THE GRID, a battle royale műfaj legújabb hódítani vágyó királya.

A játékban 150 játékos harcol egymás ellen meccsenként, méghozzá egy futurisztikus cyberpunk stíluselemekkel is dúsított világban, ahol a battle royale meccs a köznép szórakoztatására gyártott TV műsor, óriási nyeremény, meg persze halálos veszélyekkel. Gyakorlatilag az Éhezők viadala, csak sci-fi és cyberpunk környezetben. Az OFF THE GRID háttértörténetének megírásában dolgozik együtt a fejlesztésért felelős Gunzilla Games és Blomkamp, víziójuk megalkotását pedig nem titkoltan a kripto fedezte. Sőt, maga a játék is kapott NFT-s elemeket, amikkel gyakorlatilag a blockchain egy önálló piacaként működik, ám ezeket az egyszerű játékos akár teljes egészében el is kerülheti. Legalábbis ezt ígérik a fejlesztők.

Ezeket olvastad már?

A játék egyelőre Early Accessben jelent meg, PC-n (Epic Games Store), PS5-ön és Xbox Series X/S-en, ráadásul ingyenesen játszható. Óriási neveket húztak be az induláshoz (Ninja, TimTheTatman és Scump) és egyelőre imádják a játékosok, persze a program messze van még a végleges formájától. Ettől függetlenül, ha érdekel titeket, bármikor kipróbálhatjátok az EA-t a nektek tetsző platformon:

Kövess Minket!



Gamer szótár