Meddig marad velünk a CS2-es The Armory Pass?

Meddig marad velünk a CS2-es The Armory Pass?

Félsz, hogy elvész a haladásod, miután leszurkoltad a belépőd árát? Egyenesen Gabe Newelltől kérdezték meg, hogy jogos-e az aggodalom.

Régen láttunk a Counter-Strike 2-ben akkora frissítést, mint a múlt heti, amivel megjelent a Fegyvertár (The Armory) és annak belépője, ami egy rakás skin mellett az új talizmánokat is rejti. Persze nem ez volt az egyetlen változás, hiszen számtalan ponton nyúltak hozzá a fejlesztők a játékmenethez is. Ezek közül főleg az animációk átszabása okozhatott örömet a játékosoknak.

A Fegyvertárral kapcsolatban egyébként rengeteg kérdés volt, amikor megjelent. A közösség az első órákban még abban sem volt biztos, hogy hány alkalommal vehetik meg az eléréséhez szükséges belépőt. De aztán a Valve előállt néhány válasszal, így például kiderült, hogy az öt vásárlásos limit csupán arra szólt, hogy egyszerre nem lehet ennél többször megvenni a passt. Ha viszont teljesítjük a meglévő ötöt, akkor nyugodtan kidobhatjuk őket és kezdhetjük előlről az egész grindot. Mondjuk ettől sokan, köztük több népszerű streamer is vérszemet kapott – azóta meglett ennek a böjtje.

Ennél viszont talán égetőbb kérdés volt, hogy mennyi ideig marad a Fegyvertár a játékban. Ugyanis az Operationökkel szemben most semmilyen erre vonatkozó időintervallumot nem közölt a Valve. Egyedül a legtöbb kreditet érő tárgy, a Heat Treated Desert Eagle alatt találhattunk egy határidőt, mert ez egy limitált skin. Ezt leszámítva azonban nem kommunikált erről a fontos részletről a fejlesztőcsapat, legalábbis addig, amíg valaki meg nem kereste e-mailben Gabe Newellt.

A Twitteren sarzitwice néven megtalálható streamer megkeresésére készséggel válaszolt a Valve egyik munkatársa a napokban, akinek Lord Gaben továbbította a levelet. Mint az alkalmazott írta, a dezi tényleg csak január 3-ig lesz elérhető, ez a határidő azonban nem vonatkozik a teljes Fegyvertárra. „A Fegyvertár nem egy korlátozott idejű esemény, a belépőknek és a csillagoknak [krediteknek] nincs szavatossági ideje” – folytatta a fejlesztő. „Ha a fegyvertáras tartalmak vagy szabályok változnak, akkor azt a Fegyvertár frissítése előtt nyilvánosan is bejelentjük majd.”

Vagyis jelen állás szerint a CS2 legújabb frissítése valamilyen formában velünk marad még jó sokáig, egyelőre nincs ok azért aggódni, hogy elveszne a haladásod, ha kihagysz néhány napot vagy hetet a grindolásból. Sőt, ha a Valve hosszabb távon tervez a Fegyvertárral, akkor elég jó esély van rá, hogy azt később tartalmilag fogják frissíteni, hogy ezzel is adjanak egy újabb okot a játékosoknak a további belépők vásárlására.

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár