Denis Villeneuve szerint ez a film könnyen tönkretehette volna a karrierjét

Denis Villeneuve szerint ez a film könnyen tönkretehette volna a karrierjét

A rendező szerint ez a film volt az eddigi legkockázatosabb vállalása, és nem a Dűne volt az. 

Denis Villeneuve neve már önmagában is húzónévként szolgál a filmeknél, ami nem csoda, a kanadai rendező ugyanis olyan alkotásokat tett le az asztalra, mint az Érkezés, a Fogságban vagy a Frank Herbert-regény alapján készült Dűne első és második része – utóbbinak már a harmadik felvonása is bőszen készül. Bár a jelek szerint Villenuve nem igazán tud mellényúlni, volt egy film a pályafutása során, amikor őszintén attól tartott, hogy romba dőlhet körülötte minden, amit eddig felépített.

A világhírű direktor a BFI Londoni Filmfesztiválon adott nemrégiben interjút, ahol arról is beszélt, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) kapcsán benne volt a pakliban, hogy ezzel a választásával véget vet a karrierjének. Villeneuve elmondta, hogy korábban visszautasított már pár sci-fit, de a Sicaro rendezése után úgy érezte, megvan benne az erő, hogy egy olyan filmhez készítsen folytatást, mint a cyberpunk műfaj egyik alapköveként emlegetett Szárnyas fejvadász.

Azt mondtam magamban: »Rendben, ha csinálok egy nagy sci-fi filmet, és ezzel mindent kockára teszek, abban van valami gyönyörű. A kedvenc filmem folytatásának elkészítése remek módja annak, hogy befejezzem a karrieremet «. Nagyon romantikus elképzelésnek tartottam” – fogalmazott a rendező.

A Szárnyas fejvadász 2049 rendezőjének eredetileg Christopher Nolant nézte ki a stúdió, aki azonban kerek-perec kijelentette, hogy nem akarja megrendezni ezt a filmet. Nem túl megkepő módon, az 1982-es első rész rendezője, Ridley Scott is képbe került, ám ő végül túlságosan elfoglaltnak bizonyult, így végül Denis Villeneuve-nél landolt a projekt. Szó se róla, Villeneuve nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor elvállalta, hogy folytatást készít a Szárnyas fejvadászhoz, ami Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokról? című sci-fi regényét dolgozta fel, ám akik látták a 2017-ben mozikba került filmet, azok egyértelműen állítják, hogy a neves rendező ezúttal sem vallott kudarcot. 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár