Felfüggesztik a One Piece sorozatot egy időre, de nem kell pánikolni

Felfüggesztik a One Piece sorozatot egy időre, de nem kell pánikolni

Nem jön új rész az animéből egy ideig, de az élőszereplős sorozatot nem kell félteni.

Az egyik legrégebb és leghosszabb ideje futó One Piece, nem csak japán egyik legismertebb animéje, de még az élőszereplős verziója is betalált a rajongóknál. Azonban most egy új bejelentés szerint a sorozat készítői hat hónapos szünetre vonulnak, azonnali hatállyal.

A Toei Animation arról számolt be, hogy a 1122. epizód után felfüggesztik egy időre a szériát, de nem kell aggódni, 2025 áprilisában visszatérnek, méghozzá az „Egghead Arc” friss epizódjaival. Az írásos sajtóközleményben nem adtak magyarázatot a hirtelen szünetre, de egy online eseményen kifejtették, hogy az alkotóknak „fel kell töltődniük”.

A One Piece 1999-ben debütált a japán televízióban, és már az első résztől kezdve a Toei Animation felel érte, ráadásul hetente került eddig mindig adásba egy-egy új rész. Az Eiichiro Oda által készített bestseller mangasorozat (képregény) alapján készült. A történet középpontjában Monkey D. Luffy és szalmakalapos kalózai állnak, az ő kalandjaikat követhetjük figyelemmel, és a céljuk nem más, mint megtalálni a végső kincset, a One Piece-t, aminek segítségével kalózkirállyá válhatnak. Jelenleg 25 fejezet (arc), illetve 15 játékfilm készült el már hozzá, de jó néhány videojáték és egy élőszereplős adaptáció is megjelent már a One Piece-ből – utóbbi a Netflixen tekinthető meg.

A megszakított „Egghead Arc” helyett a Toei Animation úgy döntött, az egyik korai történetszál átdolgozott változatát vetítik le, és így a rajongók nem maradnak kedvenceik nélkül.

A „Fish-Man Island Arc”-ot némileg megkurtították, illetve felturbózták a vizuális látványt és az animációkat. Emellett vasárnap (október 20-án) egy különleges, 25. évfordulós epizódot is bemutatnak, amely a One Piece maradandó öröksége előtt tiszteleg egy 30 perces válogatással, amely a nem kalóz karakterek szemszögéből mutatja be a Szalmakalapok legénységének újraegyesülését. Az élőszereplős változat második évadát valamikor 2025-ben láthatjuk majd a streamingszolgáltató kínálatában, de pontos premierdátumot még nem tudni, a munkálatok pedig már javában zajlanak.

Kövess Minket!



Gamer szótár