Joker 2 kontra Terrifier 3 – utóbbi nyerte a bohócok versenyét a mozi pénztáraknál

Joker 2 kontra Terrifier 3 – utóbbi nyerte a bohócok versenyét a mozi pénztáraknál

Art, a bohóc lekörözte Arthur Flecket a hétvégén a mozikban. 

A Joker első része minden nézőpontból hatalmas siker lett, pénzügyileg és kritikai szempontból egyaránt. A második részről ugyanez már nem mondható el: az első hétvégéjén mindössze 37,8 millió dollárt termelt hazai fronton, és világszinten ugyan 121,1 millió dollárt hozott a kasszára, ez még messze van a film teljes költségvetésétől, ami 200 millió dollárra rúgott. A második hétvégéjén pedig még ennél is rosszabbul szerepelt a Todd Phillips rendezte alkotás, a premierhez képest 81 százalékos zuhanást produkált.

A Joker: Kétszemélyes téboly a becslések szerint csupán 7 millió dollárt fialt volna a második hétvégéjén, ám az újabb előrejelzések szerint mindössze 6,7-6,8 millió dollár körül jöhetett csak neki össze, ami azt jelenti, hogy csupán a negyedik helyen végzett, és így a sokadik hete játszott Beetlejuice Beetlejuice-nak is sikerült beelőznie, ami viszont nagyon szépen tartja magát a mozi pénztáraknál.

A Joker 2 a külföldi mozikban is meredek visszaesést produkált, mindössze 22,7 millió dollárt kapart össze 77 országban, így világszerte összesen 165,3 millió dollárnál jár a Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült DC-alkotás. Ha pedig már a „képregényfilmeknél" tartunk, azt is érdemes megemlíteni, hogy a Joker 2-nek egy negatív rekordot is sikerült behúznia, egészen mostanáig ugyanis a Marvelek tartotta a csúcseredményt a második hétvégéjén legnagyobbat zuhanó szuperhősös produkiók közül 78 százalékkal.

A hétvégét a tengerentúlon az indie-horrornak indult Terrifier-franchise legújabb része vitte: Art, a bohóc legújabb mészárlására összesen 18,2 millió dollár értékben áldoztak a nézők a tengerentúlon. Ami pedig az ezüstérmest illet, a dobogó második fokára A vad robot állhatott fel, ami 13,4 millió dollárt hozott a konyhára a harmadik hétvégéjén.

Borítókép forrása: Cineverse

Kövess Minket!



Gamer szótár