Bár a kritika nincs elragadtatva, rengetegen kíváncsiak az új vámpíros Stephen King-adaptációra

Bár a kritika nincs elragadtatva, rengetegen kíváncsiak az új vámpíros Stephen King-adaptációra

A Pingvint is lekörözte az új Borzalmak városa az USA-ban.  

Bár az eredeti tervek szerint a mozik tűzték volna műsorukra a Gary Dauberman dirigálásával készült Borzalmak városát, a film végül a Max streamingszolgáltatón debütált, a jelek szerint ráadásul nem is rosszul. Bár a legújabb Stephen King-adaptáció mindössze 45 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on a beérkezett 83 kritika alapján (a nézői vélemények szerint pedig csupán 40 százalékon), annyi biztosnak tűnik, hogy az előfizetőket nem igen riasztotta el a film vegyes fogadtatása.

Az október 3-án debütált Borzalmak városa a második legnépszerűbb tartalom lett a streaming felületeken az Egyesült Államokban az október 3. és 9. közötti héten, csak a Bármit, csak ezt ne című netflixes romantikus sorozat előzte meg, de ha csupán filmekben gondolkodunk, akkor ez az alkotás vitte a prímet – írja a ScreenRant a Reelgood adataira hivatkozva. Az összesített listán a Borzalmak városa olyan címeket vert kenterbe, mint az Ami belül van című netflixes horror-vígjáték, a Colin Farrellel készült Pingvin-sorozat, a Marvel legmelegebb szériájának kikiáltott Mindvégig Agatha vagy épp a Brad Pitt és George Clooney főszereplésével készült Két magányos farkas.

Az 1975-ös Borzalmak városa Stephen King második megjelent regénye a nagy sikert aratott Carrie után (valójában azonban a Carrie előtt íródott), amelynek középpontjában egy sikeres regényíró, Ben Mears (Lewis Pullman) áll, aki visszatér szülővárosába, hogy az írás segítségével feldolgozza gyermekként szerzett traumáit. Csakhogy Jerusalem's Lot nem az a hely, ahol az ember nyugodtan alkothat: a városba érkezik Kurt Barlow (William Sadler), egy ősi vámpír is, aki emberi csatlósa segítségével elkezdi élőhalottakká változtatni az álmos amerikai kisváros lakóit.

Borítókép forrása: Max 

Kövess Minket!



Gamer szótár