PlayStation rajongók figyelem, Budapestet sem kerüli el a PlayStation: The Concert!

PlayStation rajongók figyelem, Budapestet sem kerüli el a PlayStation: The Concert!

Váratlan, de annál ígéretesebb az esemény, amit a Sony a PlayStation legjobb zenéinek ünnepléseként bejelentett.

A világ 200 városában tervez koncerteket adni a Sony a PlayStation legnépszerűbb játékainak zenéiből – írja a cég a közleményében. A God of War (Bear McCreary), a The Last of Us (Gustavo Santaolalla), a Ghost of Tsushima (Ilan Eshkeri), a Horizon Zero Dawn és a Horizon Forbidden West (Joris De Man) dallamai mellett számtalan új és régi klasszikust hallhatunk majd felcsendülni ezeken a 2025-től induló eseményeken, már ha időben lecsapunk a jegyekre.

A PlayStation: The Concert legelső előadása április 19-én lesz Dublinban, de jó hír, hogy 2025 során Budapestre is ellátogatnak majd a zenészek a turné részeként. A magyarországi koncertre 2025. május 13-án 19:30-kor kerül sor a Papp László Arénában, a jegyeket pedig 2024. október 16. 16 órától lehet elővásárolni majd – az aktuális részletekért ITT és ITT érdemes szétnézni még.

A koncerthez egy rövid előzetes is megjelent, ebből viszont nem derül ki például az, hogy a PlayStation a RoadCo Entertainmenttel és a GEA Live-val együttműködve nem csak igényes zenei estet ígér, hanem látványosat is: állítólag felejthetetlen élményre kell készülni, amihez „innovatív technológiát és világklasszis produkciót” vetnek be a felek, a végeredmény pedig „a többszintű látványelemek, az immerzív térhatású hangok, valamint a klasszikus és modern hangszerek all-starjából” áll majd össze.

Ha esetleg a budapesti koncertre nem férnél be vagy más okból szeretnéd külföldön élvezni a PlayStation: The Concert előadását, jó hír, hogy tényleg elképesztően változatos a felhozatal:

Dublin, Írország – Glasgow, Skócia és London, Birmingham, Manchester, Leeds, Newcastle, Egyesült Királyság – Amszterdam, Hollandia – Párizs, Amnéville, Franciaország – Brüsszel, Belgium – Frankfurt, Stuttgart, Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Lipcse, München, Oberhausen, Németország – Zürich, Svájc – Bologna, Olaszország – Budapest, Magyarország– Szófia, Bulgária – Bécs, Ausztria – Pozsony, Szlovákia – Prága, Csehország – Łódź, Lengyelország – Koppenhága, Dánia – Göteburg, Svédország – Oslo, Norvégia.

Európa után természetesen a világ más kontenseire is ellátogat a PlayStation: The Concert, a világturné valamikor 2026-ban érhet véget majd. A szervezők azonban egyelőre csak az európai dátumokat, helyszíneket jelentették be, így a többi régióval kapcsolatos tervekről még nem tudunk beszámolni.

Borítókép: SIE Santa Monica Studio

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár