PlayStation 5-ön vagy PC-n néz ki jobban a Red Dead Redemption?

PlayStation 5-ön vagy PC-n néz ki jobban a Red Dead Redemption?

Tudjuk, hogy a Rockstar Games és a Double Eleven nem esett túlzásba a Red Dead Redemption PC-s kiadásával. De vajon lenyomja a konzolos változatot látványban a PC-s port?

14 év várakozás után a hónap végén PC-re is beköszön a Rockstar Games klasszikusa, a Red Dead Redemption első része. Az RDR1 portolásán a Double Eleven csapata dolgozott, a hivatalos bejelentés alapján viszont az eredetihez képest túl merész változtatásokra nem kell számítani, ezért mindenki gyorsan félresöpörte a megjelenés grafikai aspektusát, köztük mi is.

Mármint elmondták, hogy a barátságos gépigény mellé kapunk 4K-s felbontást és akár 144hz-en is játszható lesz a program; hogy nem fog hiányozni belőle az Ultrawide és a Super Ultrawide, valamint a HDR10 opció sem; és hogy az NVIDIA DLSS 3.7-tel és AMD FSR 3.0-val még egy kis extra kakaót kikényszeríthetünk belőle, ha kell. Ami viszont garantáltan nem változik, az az ár, ugyanis fittyet hányva az idő dimenziójának létezésére, még mindig annyit gombolnak le rólunk a játékért cserében, mintha ez egy új megjelenés lenne vagy 2010-et írnánk.

De most egy pillanatra tegyük félre a károgást, mert csak akkor dönthetjük el igazán, hogy megéri-e az árát az RDR1, ha fel tudjuk mérni, hogy mennyi is a hozzáadott érték pontosan. Ebben lesz segítségünkre a Cycu1 nevű youtuber, aki készített egy összehasonlító videót a Rockstar által kiadott gameplay előzetest és a PlayStation 5-jén futó, egyébként PS4-es Red Dead Redemption remaster kiadást felhasználva:

Mint látható, a PC-s változat összességében egy hajszállal, de megelőzi a korábbi RDR1 kiadást. Ez elsősorban a szebb fényeknek és árnyékoknak köszönhető, de emellett a magasabb látótávolság sem árt. 1:04-nél érdemes még megfigyelni a port vagy 1:17-nél a deszkák között átszűrődő fényt, mert ezek csak a PC-s portban szerepelnek.

Viszont az új verzió rovására megy, hogy a színek néha nagyon eltérnek az eredetitől. Kis túlzással azt is mondhatnánk ezekre a pillanatokra, hogy már majdnem olyan sárga minden, mintha a Breaking Bad mexikói jeleneteinek színezése mögött álló zsenire bízta volna a munkát a Rockstar Games és a Double Eleven. Azt viszont ezek után már kár lenne tagadni, hogy legalább dolgoztak a fejlesztők a PC-s kiadás látványán. Igaz, azt őszinte mosollyal továbbra sem mondhatjuk el, hogy annyit érne, amennyit kérnek érte.

Borítókép: Rockstar Games

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár